Cea mai mare problemă cu amenda lui Ciocan în scandalul cu Europol
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 07 iul 2021, 17:46
WhatsApp
Christian Ciocan
Christian Ciocan
Christian Ciocan, fost purtător de cuvânt al Poliției Capitalei și actual director în cadrul ministerului de interne, a fost prins încălcând 7 prevederi legale, fiind amendat cu suma de 6.000 de lei.

Cea mai mare problemă cu amenda lui Ciocan în scandalul cu Europol: ... este prea mică

Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6.000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Dincolo de scandalul din secția de Poliție, revoltătoare mi se pare consecința încălcării legii. Facem abstracție de persoana lui Ciocan. Putea fi oricine în acest caz. Adică, în România, dacă te doare în cot de reguli, iei o amendă foarte mică. 6.000 lei pentru șapte fapte! Păi normal că încalci regulile, păi normal că nu verifici dacă ți-a expirat ITP-ul și nu verifici dacă mai ai asigurare... Și la fel de firesc, pare în acest context, să circuli pe interzis... La noi, sancțiunile sunt prea blânde chiar și dacă dai peste cineva cu mașina. Așa că vinovații ar trebui căutați mai sus, printre politicienii care fac legile permisive cu oamenii care le încalcă.

Ministrul de Interne cere anchetă în cazul comisarului șef Christian Ciocan

Ministrul de Interne cere anchetă în cazul comisarului șef Christian Ciocan.  

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini referitoare la o situație înregistrată în municipiul București, cu referire la respectarea prevederilor rutiere, în care sunt implicați angajați din diferite structuri ale MAI, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectuarea de verificări pentru stabilirea datelor exacte și pentru o informare corectă a opiniei publice. În funcție de rezultatul acestor cercetări, vor fi dispuse măsuri legale în consecință”, au anunțat reprezentanții MAI.

Reprezentanții Sindicatului Europol îl acuză pe comisarul șef Christian Ciocan că a încălcat legea prin șapte fapte.  

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile”, scrie pe rețeaua de socializare.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?