Data actualizării:
Data publicării:

Cea mai mare minciună din presă despre Alexandru Arșinel, marele actor care astăzi a murit: Nu știau cât de al dr*cului sunt / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un interviu exclusiv DC News, Alexandru Arșinel a fost întrebat care a fost știrea care l-a durut cel mai tare.

„Care a fost cea mai mare minciună pe care ați citit-o despre dumneavoastră în presă? O știre care v-a afectat și nu era adevărată”, a fost întrebat marele actor.

Alexandru Arșinel s-a referit la știrile în care, uneori, era dat că a murit.

„Ăștia care au spus că am murit nu știau cât de al dr*cului sunt și că nu voi comite fapta asta încă”, spunea, râzând, Alexandru Arșinel, în 2018. 

CITEȘTE ȘI: Cel mai mare scandal în care a fost implicat Arșinel: Ce să zic? Că rinichii mei mai funcționau doar 7%? În cel mai scurt timp puteam să fac insuficiență renală și să vă dau interviu pe lumea cealaltă

Răspunsul integral începe la minutul 4:

Youtube video image

 

VEZI ȘI: De ce ne amintim de actori după ce aceștia mor? Răspunsul dureros pe care l-a dat Arșinel la DC News

 

De ce ne amintim de actori după ce aceștia se sting din viață? Răspunsul l-a dat Alexandru Arșinel în urmă cu patru ani.

„Moartea poate să însemne un eveniment. De cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, se iartă lucrurile, hai să zic amintirile mai puțin plăcute. Se creează o stare nostalgică față de ce a realizat, creat, ce păcat că nu-i mai aud vocea, că nu pot să-l văd, și așa mai departe. Din punctul acesta de vedere, noi, românii, iubim morții”, spunea Alexandru Arșinel în cadrul unui interviu acordat DCNews în urmă cu patru ani.

VEZI ȘI: Alexandru Arșinel a murit. „Despre mine, peste ani și ani, aș vrea să se știe un singur lucru”

Alexandru Arșinel a fost întrebat la interviurile DC News ce ar vrea să se știe despre el peste ani și ani.

Răspunsul său a fost acesta: "Că eram din Dolhasca și că am fost un om cu bune și cu rele".

Actorul Alexandru Arşinel a murit joi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Alexandru Arşinel se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti din 15 septembrie pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat. „Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI”, informa, pe 20 septembrie, unitatea medicală. Actorul a mai fost internat şi luna trecută, la Institutul Clinic Fundeni. 

Alexandru Arșinel, viață de poveste

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul Oceanul de Al. Steiu, în regia lui Cristina Munteanu, a fost Maiorul în Jocul de-a vacanţa de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Paxino, Fabian în A 12-a noapte de William Shakespeare, în regia lui Eugen Mercus şi Titta Nane în piesa Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, în regia semnată de Mihai Reicu. La Teatrul Naţional din Bucureşti a putut fi văzut interpretând rolul lui Prisâpkim în spectacolul Ploşniţa de V. Maiacovski.

A jucat, începând din 1967, zeci de roluri în spectacole cu mii de reprezentaţii atât la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din Bucureşti cât şi la Grădina Boema: musicalul Groapa de Eugen Barbu şi Radu Şerban, musicalul Doctore sunt al dumneavoastră, de Aurel Storin şi Vasile Vasilache jr., spectacolul Revista cu paiaţe de Mihai Maximilian, muzica V. Veselovski, Deschis pentru renovare de Alexandru Mirodan, Se caută o vedetă de Aurel Felea şi Sandi Rudeanu, Vino să ne vezi diseară de Petre Bărbulescu, Nicuţă . . . la Tănase de Nicuţă Tănase şi Marin Traian, Aventurile unei umbrele de Nell Cobar, Uite că nu tac de Petre Bărbulescu, Savoy, Savoy de Eugen Rotaru şi Marius Ţeicu, Sonatul lunii de Saşa Georgescu şi Puiu Călinescu, Un băiat de zahăr... ars de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, Bimbirică comedie muzicală de Aurel Storin, Scandal la Boema, Nevestele vesele din Boema, Boema, slăbiciunea mea, Boema, bucuria mea, Artiştii şi Boema, Stela, stelele şi Boema, Bună seara, Boema, Carre de aşi, Hohote în Paradis, 1001 de glume de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, Ah, femeile de Mihai Maximilian, Nimic despre papagali, Ok, Melody, Comedie pe Titanic, Piei, drace!, Vivat Revista!, Hohote în Herăstrău. De asemenea, a avut numeroase apariţii în emisiuni de divertisment la radio, dar şi la televiziune, şi a făcut numeroase turnee în străinătate. Citește mai mult aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel