Cea mai mare manipulare despre Denise Rifai. Jurnalista dezvăluie o discuție purtată pe holurile de la Realitatea TV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Luni seară, pe holurile de la Realitatea TV, Denise Rifai a avut o discuție relaxată cu un deputat care apoi a făcut un gest total neașteptat.

Este vorba despre Aurel Vainer, care după respectivul dialog, a doua zi, a spus că Denise Rifai trebuie să se dezică public de afirmațiile cu privire la organizația Al-Qaeda. Denise Rifai a povestit pentru DC News că este surprinsă de afirmațiile deputatului în contextul în care în seara de luni au avut o discuție foarte calmă și fără vreo legătură cu vechile sale declarații interpretare, de altfel, greșit. De menționat că dialogul s-a purtat în prezența mai multor persoane printre care Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, și colegi de la Realitatea TV.

"Aseară, înainte de emisiunea lui Rareș Bogdan pe tema Holocaustului, au venit mai mulți invitați. Printre aceștia se afla și domnul deputat Aurel Vainer. M-a văzut, ne-am îmbrățișat, am stat de vorbă, m-a felicitat pentru candidatură, i-am zis că nu este nimic concret, apoi l-am invitat să facem o emisiune. Aseară, când ne-am văzut mi-a spus "Denise cea frumoasă". De fapt, așa a început discuţia. Pleacă el, intră în emisiune, plec și eu acasă, iar astăzi m-a sunat un jurnalist să îmi spună că domnul Vainer a avut niște declarații ciudate la adresa mea, adică a avut o atitudine total diferită față de aseară. A zis că eu trebuie să ies public să îmi retrag cuvintele legate de Al-Qaeda și de poporul evreiesc în contextul în care am explicat, de nenumărate ori, că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Nu este prima oară când explic acest lucru. Noi, arabii și evreii, facem parte din acelaşi popor de semito-hamiți. Deci nu am cum să fiu vreodată antisemită", a zis Denise Rifai pentru DC News.

Denise Rifai: NU SUNT ANTISEMITĂ!

"Discuția s-a purtat pe holul de la Realitatea TV, a fost un dialog relaxat între un om mai tânăr și un om cu experiență despre ce înseamnă viața politică. În niciun moment nu s-a pus în discuție chestiunea acelor declarații care deja mie mi-au fost răstălmăcite. Eu chiar ieri am avut o postare pe Facebook după atacurile din ultimele zile. Am jumătate origine arăbească. Nu am cum să fiu antisemită! În al doilea rând, nu am discutat despre acest subiect luni pe holurile de la Realitatea TV. Cred că domnul Vainer a fost pus în eroare de aseară și până azi dimineață", ne-a mai spus jurnalista.

[citeste si]

Amintim că Denise Rifai, anticipând atacurile care urmau să înceapă la adresa ei după invitația făcută de Alina Gorghiu, a postat luni un mesaj clar despre presupusul antisemitism.

"Eu nu sunt antisemită și nici nu voi ataca nicio minoritate vreodată (am resimțit de-a lungul vieții pe propria piele cât de dureros poate fi asta). Afirmația legată de poporul ales, imediat după atentatul de la Charlie Hebdo, viza tocmai excluderea poporului israelian din orice discuție referitoare la organizațiile teroriste. Mai mult, pentru că era un discurs liber și nu–mi doream speculații dată fiind originea mea, în timpul emisiunii am spus clar că nu mă refer la poporul ales atunci când de drept ne întrebăm cine finanțează aceste organizații criminale, cum sunt Al Qaeda și ISIS. Dar exact acea frază care venea să clarifice poziția mea inițială a fost cea răstălmăcită, ba chiar s-a spus că eu am încercat să sugerez că poporul ales s-ar afla în spatele acestei organizații.

Noroc că în ciuda răstălmăcirii unora din media, oamenii înțelepți din cadrul Ambasadei Israelului la București au primit corect mesajul meu și, astăzi când vorbim, colaborarea între mine și Ambasada Israelului, precum și între noi ca trust și Ambasada Israelului, este una excepțională.

Ceea ce mi se pare mie însă foarte grav este modul în care a fost deturnată afirmația mea făcându-se apel la originea mea pe jumătate musulmană, jignirile care mi-au fost aduse, radicalizarea discursului și împărțirea între musulmani și ceilalți, și automat punerea în discuție a bunei mele credințe și a profesionalismului meu", a transmis Denise Rifai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel