Cea mai mare grevă a asistentelor medicale din istoria Marii Britanii
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Cea mai mare grevă a asistentelor medicale din istoria NHS urmează să înceapă.  

Asistentele din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor intra în grevă de la ora 08:00 joi, în cea mai mare acțiune de acest gen din istoria NHS.

Personalul va continua să ofere „îngrijire care să mențină viața” și unele îngrijiri urgente, dar este posibil ca intervențiile chirurgicale de rutină și alte tratamente planificate să fie amânate, scrie BBC.

Colegiul Regal de Asistență Medicală a spus că personalului nu i s-a dat de ales după ce miniștrii au refuzat să redeschidă discuțiile privind salariile.

Guvernul Marii Britanii a spus că cererea RCN de creștere a salariilor cu 19% nu este acceptabilă.

Acțiunea va implica asistente din aproximativ un sfert din spitale și echipe comunitare din Anglia, toate consiliile de sănătate din Irlanda de Nord și toate, cu excepția uneia, din Țara Galilor. Asistentele nu fac grevă în Scoția.

În conformitate cu legile sindicale, RCN trebuie să asigure continuarea îngrijirilor de menținere a vieții în timpul grevei de 12 ore.

Chimioterapia și dializa renală ar trebui să se desfășoare în mod normal, împreună cu îngrijirea intensivă și critică.

Dincolo de asta, va reveni consiliilor și trusturilor NHS să negocieze serviciile la nivel local, discuțiile care probabil se vor reduce la circumstanțele unor pacienți individuali.

NHS a spus că este „vital” ca oamenii să continue să se prezinte pentru asistență de urgență în timpul grevelor și că oricine nu este contactat pentru a reprograma o întâlnire ar trebui să participe așa cum a fost planificat.

„Asistentele s-au săturat – nu suntem plătite și suntem subevaluate”, spune asistenta anestezistă și administratora locală al RCN, Lyndsay Thompson, din Irlanda de Nord.

„Da, aceasta este o dispută salarială, dar este foarte mult și una despre siguranța pacienților.

„Faptul că nu putem recruta suficiente asistente înseamnă că siguranța pacienților este pusă în pericol”.

Doamna Thompson, care a lucrat ca asistentă medicală timp de 12 ani, spune că colegii ei „nu doresc absolut deloc să facă grevă”, dar simt nevoia să ia măsuri „pentru a proteja NHS” după o perioadă de creșteri salariale sub inflație.

„Pur și simplu simțim că nu avem altă opțiune, pentru că guvernul nu ne ascultă”, spune ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel