”Cea mai mare greșeală care se poate face. America nu e slabă, această administrație e slabă” spune Adrian Zuckerman, după întâlnirea Xi Jinping - Joe Biden
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Ambasadorul american Adrian Zuckerman a reacționat la întâlnirea avută de președintele american Joe Biden cu cel chinez Xi Jinping. 

”Discuția e întotdeauna un lucru bun, dar ce fel de discuție? Mie mi-e frică că discuția Administrației Biden este una de slăbiciune, care e cea mai mare greșeală care se poate face cu chinezii, cu rușii, cu iranieni. Impresia globală a acestei administrații este că e slabă, iar realitatea nu e asta: America nu e slabă, această administrație e slabă. Forțele americane sunt foarte puternice, economia americană e puternică, dar percepția e de slăbiciune” spune Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România. 

Joe Biden l-ar fi rugat, în cadrul discuțiilor, lui Xi Jinping să reducă producția de fentanil. Adrian Zuckerman apreciază că acest aspect este un lucru bun, dar ”una e să rogi pe cineva să facă așa ceva, alta e să-i spui să facă, pentru că ar fi consecințe dure dacă nu face, așa că discuția, în teorie, e bună, dar nu cred că Administrația a prezentat-o corect”. 

Cei doi lideri ar mai fi agreat discuțiile între cele două armate. Ambasadorul spune că ar fi existat oricum. Adrian Zuckerman consideră că America trebuie să aibă o abordare de forță, nu una în care să se roage de alte puteri ale lumii. 

Vezi interviul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?