Cea mai mare bucată de aur din Marea Britanie, găsită într-un râu scoțian
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
.
.
O bucată de aur neprelucrat a fost găsită într-un râu scoțian. Aceasta ar putea fi cea mai mare descoperire din Marea Britanie. 

Un vânător de aur susține că a găsit cea mai mare bucată de aur neprelucrat din Marea Britanie, în greutate de 121,3 grame (4,28 uncii), într-un râu scoțian, scriu jurnaliștii de la CNN. 

Bucata de aur a fost descoperită de un vântător de comori în luna mai a acestui an. Dacă se dovedește că este din Scoția, metalul prețios ar uzurpa „Douglas Nugget", în greutate de 85,7 grame și găsit în 2016, ca cel mai mare calup de aur găsit în Marea Britanie.

Lee Palmer, care scria o carte despre originile aurului în Marea Britanie, a declarat pentru CNN că a fost abordat de vânătorul anonim de aur, care și-a dorit înregistrată descoperirea. 

Nu se poate specifica cu exactitate originea aurului

Palmer, autorul „Evenimente de aur în Marea Britanie: un ghid al prospectului de aur", a declarat pentru CNN că piesele par să provină din același lot de aur. Cele două piese, 89,6 grame și 31,7 grame, „se potrivesc perfect ca un puzzle" și ar fi putut fi distruse de lovirea stâncilor sau de daunele glaciare, a spus Palmer.

Cu toate acestea, expertul în aur, Neil Clark, a declarat pentru CNN că, deși există peste 300 de locații în care se poate găsi aur în Scoția, dovedirea provenienței metalului ar fi dificilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel