Urmărește emisiunea live
Cea mai geroasă săptămână din această iarnă. Elena Mateescu a spus când trebuie să ne așteptăm la o încălzire a vremii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit telefonic la postul Antena 3, la Știrile dimineții, unde de a venit cu precizări privitoare la starea vremii și la momentul în care ne putem aștepta la temperaturi mai ridicate, având în vedere că se apropie primăvara:

„În următoarele zile vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, îndeosebi la munte, în Transilvania, Maramureș, Crișana, dar și în cea mai mare parte a Olteniei și la nivel local și în restul țării. Vorbim de temperaturi minime care, în următoarele nopți și dimineți, vor coborî până spre - 20 de grade Celsius.

În această dimineață am înregistrat deja -19 grade Celsius, iar la această oră la Vârful Omu temperatura este de - 20 de grade, în condițiile în care și stratul de zăpadă depășește chiar 2 metri. Vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 50-70 de kilometri pe oră, iar pe crete până la 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. O săptămână foarte rece, inclusiv în Capitală, unde ne așteptăm la valori între -9 și -5 grade Celsius“, a spus directorul ANM.

Când ne putem aștepta la o încălzire a vremii

Potrivit directorului ANM, primele semne de încălzire a vremii vor veni abia din a doua jumătate a lunii februarie:

„Începând din a doua decadă a lunii februarie este posibil ca temperaturile să fie ușor în creștere, să resimțim această creștere în special la valorile diurne, pentru că în partea de sud este posibil să înregistrăm 10-12 grade Celsius“, a conchis, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel