Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente. Sursa foto: freepik.com
Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente. Sursa foto: freepik.com
O livadă este o investiție bună în viitorul apropiat. Dacă aveți grijă de copaci și îi hrăniți în timp util, atunci în câțiva ani veți obține o recoltă care va crește exponențial de la an la an. 

Unele soiuri dau roade chiar și 40 de ani, iar aceasta nu este limita. Pe tot parcursul vieții, pomii fructiferii trebuie să fie bine îngrijiți și să fie hrăniți.

Doar în astfel de condiții puteți obține recolte decente. Acum este momentul perfect pentru a fertiliza un măr adult și pentru a obține fructe mari și suculente. La începutul lunii iunie, grădinarii cu experiență recomandă folosirea cenușii de lemn ca pansament de top, un îngrășământ bun cu potasiu și fosfor potrivit pentru soluri acide sau neutre.

Udă florile cu această apă magică și te vor surprinde cu frumusețea lor

Fosforul este extrem de important pentru creșterea plantelor, deoarece le oferă o pornire rapidă la începutul dezvoltării și stimulează procesele vitale pe toată perioada de creștere.

Potasiul întărește imunitatea culturilor de grădină, crescând rezistența la diferiți factori adversi. Pentru a obține soluția dorită, trebuie să amestecați un pahar de cenușă de lemn și 10 litri de apă curată. Compoziția finită se aplică sub rădăcina mărului.

Bujorii vor crește uriași și luxurianți: iată secretul grădinarilor pricepuți

Dar asta nu este tot. Este necesară a doua componentă a hrănirii - fosfatul monopotasic. Un copac adult are nevoie de 40 de grame de astfel de îngrășământ diluat în 20 de litri de apă. Soluția se aplică sub rădăcină. Ca urmare, veți fi cu un pas mai aproape de o recoltă bună de mere de calitate.

 

Vezi și: Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași

Plantele au nevoie de nutrienți pentru a înflori și a crește. Pentru aceasta, grădinarii recomandă să le hrănești cu un îngrășământ pentru fertilizare.

Îngrășământul poate fi chimic, dar și natural. Într-adevăr, unele ingrediente pe care le ai în bucătărie pot fi folosite ca și îngrășământ. Este și cazul cojilor de ouă.

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

Cojile de ou sunt bogate în minerale și aminoacizi esențiali pentru creșterea plantelor. Prin urmare, sunt utile în grădină. În loc să le arunci, ia în considerare reciclarea lor și folosește-le ca și îngrășământ pentru plantele de interior sau de grădină.

Vei avea nevoie de: 

10 coji de ouă,

5 litri de apă

Toarnă 5 litri de apă într-o cratiță, în care ai adăugat și cojile de ouă. Pune cratița pe aragaz, la foc mediu. După ce apa începe să fiarbă, oprește focul și lasă amestecul să stea 24 de ore. Apoi, filtrează infuzia și ține-o la rece, într-o sticlă.

Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii: un amestec esențial, dezvăluit de grădinari

Udă plantele cu această infuzie, care le va oferi hidratarea de care au nevoie și nutrienții esențiali pentru creștere. Reține că acest îngrășământ lichid poate fi păstrat până la trei luni.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel