Cea mai bună soluție pentru purici. Cum să lupți împotriva dăunătorilor care sunt o povară pentru animalele de companie și creează disconfort în casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Vă prezentăm o soluție bună pentru a scăpa de purici și de disconfortul creat de aceștia.

Din moment ce găsiți purici la câinele sau pisica dumneavoastră, trebuie să tratați nu numai animalul de companie, ci și întreaga casă. Este bine să știi că puricilor la fel ca și căpușelor nu le plac mirosurile înțepătoare, așa că citricele sunt, de asemenea, utile în combaterea dăunătorilor. Coaja de portocală, lămâie sau mandarinele trebuie puse în locul unde și-au creat cuibul dăunătorii.

Cea mai bună soluție pentru purici. Cum să alungi paraziții din casa ta

Cele mai frecvente soluții pentru a trata casa ta de purici sunt sare și bicarbonatul de sodiu împrăștiate în locurile unde se adună insectele. Astfel, pregătiți o astfel de soluție și aplicați pe covoare, mobilă tapițată, gresie din baie și bucătărie.

Răspândiți soluții pregătite din ierburi aromatice, precum pelin, lavandă, mentă, iar mirosul va speria insectele. Multe persoane folosesc și soluții otrăvitoare cumpărate din supermarket. Aerosolul pe bază de cipermetrin ucide insectele târâtoare. 

Mențineți un program regulat de tratament și de prevenire pentru animalul de companie pentru a ajuta la stoparea infestării în stadii incipiente și pentru a reduce riscul de reinfestare a apartamentului în viitor. De asemenea, spălați așternutul animalului dumneavoastră de companie la temperaturi ridicate. Apa caldă va ajuta la eliminarea oricăror ouă sau larve rămase. Acesta este un pas foarte important pentru exterminarea puricilor. Spălați lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână, timp de trei până la opt săptămâni. Uscați-le afară, în lumina directă a soarelui.

Cum să dezinfectezi casa pentru a scăpa de insectele neplăcute. Cum aspiri corect chiar și cele mai greu accesibile locuri din casă

Pentru a scăpa de insecte aspiră podeaua, covoarele și canapelele în mod regulat și temeinic. Nu uitați să vă curățați aspiratorul și să aruncați gunoiul după fiecare utilizare pentru a preveni eclozarea ouălor în interior, ceea ce poate duce la o nouă infestare cu purici în viitor. Continuați să aspirați în mod regulat, cel puțin o dată la două zile, timp de trei până la opt săptămâni, iar acest lucru vă va ajuta să scăpați rapid de purici din casă.

Folosiți un spray sau un aerosol pentru purici aprobat de veterinar în jurul casei. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile și tratați bine zonele preferate ale animalului dumneavoastră de companie. Citiți instrucțiunile pentru a vă proteja animalele de companie de orice substanțe chimice potențial dăunătoare în timp ce tratați casa. Un purice în stadiul de pupă, chiar înainte de a deveni adult este, după cum se știe, dificil de ucis.

Puricilor le place să se ascundă în crăpăturile podelelor, în spatele și sub mobilă, dar oamenii uită adesea de aceste locuri. Nu uitați să aspirați toate suprafețele din țesături și alegeți pentru animalul dumneavoastră de companie un așternut care poate fi schimbat și spălat în mod regulat. Aspirați și pulverizați zona din spatele și de sub mobilă cu o soluție pentru purici.

Cea mai bună soluție pentru purici nu te va scăpa de aceștia dacă nu știi cum să previi reapariția paraziților în casă. De departe, cel mai bun mod de a preveni o infestare cu purici este să vă protejați animalul de companie împotriva acestora. Asigurați-vă că cercetați o gamă largă de produse care vă vor ajuta să vă protejați animalul de companie împotriva puricilor. La urma urmei, prevenirea regulată este mult mai puțin complicată decât încercarea de a lupta împotriva puricilor în casă, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel