Data publicării:

Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cea mai bună salată de vară - chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora. Sursa - Pexels
Cea mai bună salată de vară - chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora. Sursa - Pexels

Vă propunem rețeta unei salate ușoare de vară cu varză. 

Se prepară în 10 minute din produse pe care, cu siguranță, le ai la îndemână. Pentru această salată vei avea nevoie de o combinație foarte interesantă de produse accesibile.

 

Ingrediente:


varză albă -  400 grame,
zahăr - 1 linguriță,
praf de sare,
morcov - 1 bucată,
lămâie - ½ bucată,
măr - 1 bucată,
ceapă verde, mărar - după gust,
ulei de măsline - 3 linguri.

 


Prepararea pas cu pas

 

 

 
Tocați varza albă și puneți-o într-un bol mare. Se presară cu zahăr și sare și se amestecă bine, apoi se frământă cu mâinile.

Morcovul se curăță de coajă, se dă prin răzătoarea mare și se pune în bolul cu varză. Stropiți varza și morcovul cu suc de lămâie.

Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață: iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătarie

 

Tăiați mărul fâșii și puneți-le în bolul cu varză. Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt și, de asemenea, se pun în salată. Se amestecă totul bine și se condimentează cu ulei de măsline. Poftă bună!

 

 

 

BONUS. Salată neobișnuită și foarte gustoasă, făcută din doar trei ingrediente

 

Cu siguranță nu ați gustat niciodată o astfel de salată. Se prepară rapid și ușor, deoarece nu trebuie să prăjiți sau să fierbeți nimic.

 

Ingrediente:

batoane surimi  - 200 grame,
castraveți proaspeți - 2 bucăți,
fasole roșie - 1 cutie,
usturoi - 2-3 căței,
maioneză, sare, piper - după gust.

 


Prepararea salatei


Tăiați batoanele surimi și castraveții într-un bol. Deschideți cutia de fasole, scurgeți tot lichidul din ea și adăugați boabele în bolul cu castraveți și batoanele de surimi.

Unt, preparat în casă: este mai gustos și mai delicat decât cel cumpărat de la supermarket

Se condimentează totul cu usturoi trecut prin presă și maioneză. Adăugați puțină sare și piper, după gust. Poftă bună!

 

BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini   

 

Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor,  iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

file de pui - 4 bucăți,

cartofi - 12 bucăți,

brânză - 500 de grame,

maioneză sau smântână - 150 de grame,

2 - cepe,

ulei vegetal - 2 linguri,

sare și piper după gust.

 

Cum se prepară rețeta   

 

Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.

Un desert senzațional de bun, care îi va cuceri pe toți: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort

Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă.  Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.

Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu castraveți: patru moduri originale în care o puteți folosi în bucătărie
 

Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel