Cea mai bună rețetă de mici. Cum se prepară: Ies pufoși și savuroși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Cea mai bună rețetă de mici. Dacă vrei să prepari singur carnea de mici, trebuie să știi că există rețetă foarte gustoasă. Iată de ce ai nevoie și cum trebuie să procedezi.

Ingrediente pentru carnea de mici

1 kg carne tocată (20 % pulpă porc şi 80 % ceafă vită sau pulpă oaie cu grăsime)
2 linguriţe rase bicarbonat de sodiu
300 ml apă minerală sau supă de oase
16-18 g sare
piper - 3 g
3 - 5 g ardei iute sau boia de ardei iute
un vârf de cuţit chimen măcinat - 2 g
cimbru - 2 g
ienibahar - 6 boabe -1 g
coriandru 2 g
usturoi românesc - 1 căpățână

Vezi și: Top 3 cele mai bune ciorbe. Rețetele care nu trebuie să-ți lipsească

De ce să ții cotletul în apă cu oțet, înainte de a-l găti. Trucul funcționează

Cum se prepară carnea de micii

Cea mai bună rețetă de mici. Avem nevoie de carne de porc şi vită, plus, la 1 kg carne, câte 200 g de seu de vită sau de oaie, sau măcar slănină de porc. Se toacă toată carnea de 2 ori prin sita mică (la fel ca la chifteluţe), potrivit pofta-bun.com. Se pun condimentele, usturoiul curăţat şi pisat cât mai fin şi bicarbonatul ametecat cu o lingură de zeamă de lămâie şi se frământă cam 30 de minute, adăugându-se treptat apă sau supă.

Cea mai bună rețetă de mici. În momentul în care terminaţi de frământat, probaţi pasta de mici: daţi o palmă uşoară compoziţiei şi, dacă tresaltă, e bine. Se lasă la rece măcar 24 de ore. Ideal ar fi 2-3 zile. După ce stă la rece, carnea se scoate pe masă şi se lasă să ajungă la temperatura camerei. Apoi, se frământă iar, cam 15-20 de minute. Dacă mici nu se gătesc imediat, carnea se bagă înapoi la rece.

Cea mai bună rețetă de mici. Înainte de gătire, se scoate din frigider şi se lasă la temperatura camerei, să nu fie micii prea reci atunci când se pun pe grătar. Se modelează cu mâna unsă cu ulei, cam la 50 g bucată, apoi se prăjesc pe grătar, la foc iute, ca să rămână zemoşi.

Cea mai bună rețetă de mici. Se servesc fierbinţi, alături de muştar, murături, puteţi pune şi o garnitură de legume (cartofi prăjiţi sau piure), diferite salate, în funcţie de dorinţa fiecăruia.

Vezi și: Cum faci să-ți iasă pastrama fragedă. Trucul simplu

Trucuri pentru pasionații de bucătărie și de... dulce. De ce să pui oţet în aluatul de chec

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel