Cea mai bună rețetă de maioneză de casă, pe care întreaga familie o va adora: în 10 minute deliciul e gata
Cum să pregătiți, rapid și ușor, acasă o maioneză delicioasă.
Maioneza gata preparată din magazin este o soluție simplă, dar nu cea mai sănătoasă. Acesta conține uleiuri vegetale rafinate, care nu sunt absorbite de organism și contribuie la apariția plăcilor de colesterol. În plus, numeroși conservanți și arome, care se găsesc în maioneza cumpărată din magazin, pot dăuna sănătății.
Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii
Pentru a evita astfel de consecințe și a nu renunța la sosul preferat, vă sugerăm să pregătiți maioneza acasă, ără ingrediente dăunătoare. În plus, este foarte simplu și rapid.
Ingrediente pentru 1 bol de maioneză:
1 ou mare;
1 lingură muștar de Dijon;
1 lingură oțet de vin roșu sau alb
1/4 linguriță de sare;
250 ml ulei vegetal cu gust neutru;
1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors.
Prepararea, pas cu pas
Spargeți oul într-un castron adânc și mixați-l 20 de secunde. Apoi adăugați muștarul, oțetul și sarea. Mixați încă 20-30 de secunde.
Paste cu cașcaval în sos de iaurt: o rețetă uimitoare, care va fi pe placul copiilor
Începeți să turnați încet uleiul, pornind din nou mixerul. Bateți până când sosul devine gros. Adăugați sarea și sucul de lămâie. Mixați încă 1-2 minute. Maioneza de casă este gata. Poftă bună!
BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini
Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor, iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.
Ingredientele de care ai nevoie:
file de pui - 4 bucăți,
cartofi - 12 bucăți,
brânză - 500 de grame,
maioneză sau smântână - 150 de grame,
2 - cepe,
ulei vegetal - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Cum se prepară rețeta
Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.
Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă. Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.
Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!
Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.
BONUS. Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta
Vă prezentă o mâncare foarte consistentă, ușor de preparat din produse întotdeauna disponibile acasă.
Acest fel de mâncare se prepară foarte rapid, ușor și din produsele din cămară.
Ingrediente:
cartofi - 1 kg,
brânză tare - 100 grame,
verdeață proaspătă,
ouă - 2 bucăți,
sare - 0,5 linguriță.
smântână sau iaurt - 100 grame,
făină - 3-4 linguri.
Modul de preparare
Mai întâi, fierbeți cartofii și transformați-i într-un piure. Dați brânza prin răzătoarea mare și adăugați-o în bolul cu cartofi. Adăugați ierburi proaspete (mărar sau ceapă verde), sare și piper după gust și amestecați bine.
Fursecuri cu smântână și unt. O rețeta savuroasă, pentru care ai nevoie de un borcan de dulceață
Ouăle se pun într-un bol curat, se adaugă sare, smântână, faina și se amesteca cu telul. A venit momentul să combinați cele două compoziții, care trebuie amestecate bine. Lăsați ca aluatul de cartofi să se odihnească circa 15 minute.
Zahăr aromat cu lavandă: îl poți face ușor acasă și folosi la deserturile preferate
Ungeți-vă mâinile cu ulei și formați bile, apăsați puțin pentru a le aplatiza. Prăjiți chiftelele de cartofi în în ulei încins, pe ambele părți, până când apare o crustă aurie. Transferați chiftelele pe șervețele pentru a scurge excesul de ulei. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News