Cea mai bună prăjitură fără coacere. Nici nu trebuie să fii vreo mare gospodină!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Vrei o prăjitură fără coacere? Ai ajuns unde trebuie. Iată ce ți-am pregătit...

Ingrediente:

200g biscuiți simpli (gen biscuiți digestivi)

100g unt topit

400g cremă de brânză (gen Philadelphia)

200ml smântână lichidă

100g zahăr pudră

esență de vanilie sau alte arome după gust

fructe proaspete sau gem pentru umplutură (opțional)

Cum se prepară

Zdrobește biscuiții până devin pulbere folosind un robot de bucătărie sau punându-i într-o pungă și folosind un sucitor pentru a-i sfărâma. Într-un bol mare, amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până se combină bine.

Pune amestecul de biscuiți și unt într-o tavă de copt dreptunghiulară sau o formă de tort cu fund detașabil. Presară uniform amestecul și presează-l bine pe fundul tavii pentru a forma crusta.

Într-un alt bol, bate crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie până obții o compoziție omogenă.  Într-un alt vas, bate smântâna lichidă până se îngroașă și formează vârfuri moi.

Încorporează treptat smântâna bătută în amestecul de cremă de brânză, amestecând ușor până se înglobează complet. Răspândește umplutura de cremă de brânză peste crusta de biscuiți în tavă. Dacă dorești, adaugă fructe proaspete sau gem peste umplutură.

Acoperă tava cu folie de plastic și pune-o la frigider pentru cel puțin 4 ore sau până când este bine întărită. După ce s-a întărit, răstoarnă prăjitura pe un platou și taie-o în felii.

Această rețetă este delicioasă și simplu de preparat, perfectă pentru momentele când nu vrei să folosești cuptorul! Poți să o personalizezi după preferințele tale, adăugând diferite arome sau umpluturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel