Ingrediente
300 gr făină albă
150 gr zahăr brun
125 ml ulei
250 ml apă călduță
4 mere mari
100 gr miez nucă
5 gr praf de copt
5 gr scorțișoară
2 gr sare
ulei și zahăr brun pentru tapetat tava
fulgi de migdale pentru decor
Cum se prepară
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă rotundă de copt, cu diametrul de 25 centimetri. Unge-o cu puțin ulei și presară zahăr brun pe pereții laterali, dar și la bază. Zahărul se va topi în timpul tratamentului termic și va carameliza frumos prăjitura, scrie catine.ro.
Amestecă într-un bol zahărul, apa călduță și uleiul până se diluează zahărul și obții un sirop gros. Cerne făina împreună cu praful de copt, adaugă și scorțișoara și încorporează amestecul treptat, în compoziția de mai sus.
Macină miezul de nucă, dar nu foarte fin și adaugă-l și pe acesta în compoziție. Mai păstrează puțin miez de nucă și pentru decor. Acum feliază merele, grosier, la răzătoarea tip mandolină și amestecă-le ușor în compoziție. Ar fi indicat să se dispună uniform în interiorul compoziției, pentru un aspect perfect. Mai așază câteva felii de mere și deasupra pentru un aspect mai plăcut.
Compoziția pentru prăjitură de post cu mere și nuci se întinde uniform în forma de copt și se dă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
BONUS: Chifteluțe libaneze de post
Ingrediente
- 250 g năut boabe uscat
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel (sau mai mult, mai puțin, după gust)
- 1 lingură făină, la nevoie
- 1 linguriță semințe de chimen măcinate
- sare și piper după gust
- ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Puneți năutul la înmuiat pentru cel puțin 12 ore (de exemplu de seara până dimineața). Scurgeți bine năutul de apă și puneți-l în blender sau robot împreună cu toate celelalte ingrediente din listă și mixați până obțineți o pastă fină și omogenă. Luați puțină pastă și modelați-o în palme. Dacă nu reușiți să formați o chifteluță care să își păstreze forma, atunci e semn că trebuie să adăugați o lingură de făină care să lege mai bine compoziția, potrivit bucate-aromate.ro.
Prăjiți chifteluțele în ulei încins, întorcându-le pe ambele părți pentru a se prăji uniform. Când sunt gata, scoateți chifteluțele pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Să nu vă sperie culoarea închisă a chifteluțelor. Nu sunt arse, ci aceasta este culoarea năutului prăjit. Serviți falafelul cald sau rece cu hummus, turte crocante sau alături de o salată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați