Data publicării:

Cea mai aglomerată zi de vară din istoria Salvamont Braşov. Intervenţii pe bandă rulantă ale salvatorilor

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Salvamont Argeş
Facebook Salvamont Argeş
Salvamontiştii din Braşov au avut duminică, 13 august, cea mai aglomerată zi din istorie. 

Foarte mulţi turişti sunt zilele acestea şi la munte. Din păcate, mulţi dintre ei plecă pe trasee nepregătiţi şi neechipaţi corespunzător.

 eri a fost cea mai aglomerată zi pe timp de vară din istoria serviciului Salvamont Braşov, care a intervenit în opt cazuri de persoane care s-au accidentat pe munte. Trei dintre acestea au fost preluate de SMURD şi transportate la spital. Şi salvamontiştii din Sibiu au avut o zi încărcată, ajutaţi de un elicopter SMURD.

Ei au intervenit pentru recuperarea din zona Şaua Cleopatrei din Munţii Făgăraş a unui turist de 65 de ani, care suferise o entorsă de gleznă, iar cei din judeţul Neamţ au acţionat în Masivul Ceahlău, în zona Detunatele, pentru a acorda primul ajutor şi a evacua o persoană cu traumatism grav de membru inferior, scrie Rador.

Turişti blocaţi în Făgăraş, pe Muchia Arpăşelului 

 

Două echipe de salvamontişti au intervenit în Munţii Făgăraş, pe traseul de alpinism de pe Muchia Arpăşelului, unde erau blocaţi patru turişti români, a anunţat duminică seara şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

"Salvamont Sibiu alături de Salvamont Argeş intervin pentru recuperarea unui grup de patru turişti români care au rămas blocaţi pe Muchia Arpăşelului - traseu de alpinism. Datorită lipsei de experienţă şi a necunoaşterii traseului, aceştia au înaintat foarte anevoios, iar odată cu lăsarea întunericului au rămas blocaţi negăsind rutele de retragere din muchie", a precizat Dan Popescu.

Potrivit sursei citate, turiştii nu aveau echipament de bivuac, motiv pentru care salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea lor, scrie Agerpres. 

"Recuperarea celor 4 persoane din Creasta Arpășelului s-a încheiat în jurul orei 03.00, după mai bine de 5 ore muncite împreună cu colegii sibieni.

Vă recomandăm să NU intrați in acest traseu de alpinism, cu gândul la cotația de "doar" 3. Într-adevăr, dificultatea pasajelor de stâncă este 3A-3B, dar intregul parcurs care este unul de aproape doi kilometri, este o creastă extraordinar de expusă, cu pereți de 2-400 de metri pe ambele părți!", transmite Salvamont Argeş pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel