Cea care i-a dus trena la încoronare a murit cu o seară înainte. Doamna de companie a Reginei Elisabeta a plecat la ceruri
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Domnișoara de onoare a Reginei Elisabeta, care a însoțit-o în ceremonia de încoronare, a murit cu o seară înainte de înmormântarea monarhului. 

Una dintre domnisoarele de onoare ale Reginei care i-a purtat trena în timpul încoronării ei a murit în noaptea de duminină, 18 septembrie, înainte de înmormântarea de stat a Majestății Sale, a anunțat familia ei. Lady Mary Russell a murit liniștită acasă, cu familia în jurul ei. Avea 88 de ani. Într-un necrolog publicat în The Times, ea a fost descrisă ca fiind o „soție iubitoare a partenerului său, David, o mamă apreciată a copiilor săi Arabella, Anthony, Philip, Jason și Mariana și o bunică foarte îndrăgită de cei 12 nepoți ai săi”.

Lady Mary a fost fiica contelui și a contesei de Haddington și una dintre cele șase tinere care au însoțit-o pe Regina Elisabeta la încoronarea sa, în timp ce aceasta a parcurs calea prin Westminster Abbey către arhiepiscopul de Canterbury, într-o ceremonie fastuoasă. Cele șase domnișoare de onoare purtau rochii de bogat împodobite, cu diademe și mănuși lungi de mătase.

Patru dintre domnișoarele de onoare ale Reginei sunt în viață

Reamintind ziua specială, Lady Mary a spus anterior: „Dintre toate fetele de vârsta noastră din țară, noi șase fete am fost alese să ducem trena Reginei și asta a însemnat foarte mult. A fost copleșitor și emoționant, mai ales în timpul ungerii... A fost un moment incredibil, dar mă puteam gândi doar la cât de grea se simțea broderia de pe rochia mea.”

Lady Mary este a doua dintre cele șase domnisoare de onoare ale Reginei care a murit, Lady Moyra Campbell decedând în 2020, scrie The Mirror.

Regina avea un simț al umorului care surprindea

Astăzi mai sunt în viață baronesa văduvă Glenconner, Lady Jane Lacey, baronesa Willoughby de Eresby și Lady Rosemary Muir. De la moartea Majestății Sale, câțiva dintre cei mai apropiați prieteni ai ei, membri ai personalului și doamne de onoare au vorbit despre căldura, bunătatea și simțul umorului de care dădea dovadă Regina.

Unul dintre cei mai de încredere oameni al Reginei, Angela Kelly, care a devenit asistenta personală a Majestății Sale, a vorbit despre relația strânsă pe care o împărtășesc. Într-un interviu rar pentru Telegraph în 2007, ea a spus: „Suntem două femei tipice. Discutăm despre haine, machiaj, bijuterii. Ne spunem: „Ar arăta bine această bijuterie cu acea ținută?” și chestii de genul ăsta. Îmi fac griji pentru ea și țin la ea. Dar ne distrăm și mult împreună. Regina are un simț al umorului dezvoltat și este o imitatoare grozavă. Poate imita toate accentele – inclusiv pe ale mele”.

Prințul Harry a refuzat să cineze cu Charles și William în ziua în care a murit Regina Elisabeta a II-a

Furios, Prințul Harry ar fi refuzat să ia cina cu Charles și William la Balmoral, după ce lui Meghan i s-a interzis să se alăture familiei în ziua în care a murit Regina Elisabeta a II-a, scrie The Sun. Harry, în vârstă de 38 de ani, a insistat ca soția sa să fie acolo pe 8 septembrie, dar Charles l-ar sunat pentru a-i spune că "nu este potrivit".

Harry ratase un avion către Scoția, în care ar fi trebuit să se afle alături e fratele său William și unchii Andrew și Edward. I s-ar fi spus să-și facă propriile aranjamente de călătorie și, în cele din urmă, a aterizat la Aberdeen fără Meghan, la 20.35, la câteva minute după ce moartea Reginei a fost anunțată lumii. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel