CE vrea verificări aprofundate în România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Comisia Europeană a anunţat că şi-ar dori ca, în 2020, România şi alte 12 state membre să fie obiectul unui "bilanţ aprofundat", în urma căruia ar urma să se identifice gravitatea unor eventuale dezechilibre macroeconomice. 

Statele membre care ar trebui să facă obiectul unui astfel de bilanţ aprofundat sunt: Bulgaria, Croaţia, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, România, Spania şi Suedia.

În România sunt dezechilibre macroeconomice

"Trecutul sugerează că o creştere a salariilor în sectorul public este posibil să se răsfrângă în sectorul privat, ceea ce ar putea declanşa pierderi de competitivitate la capitolul costuri. Mediul de business este afectat de modificări legislative frecvente şi impredictibile, deseori adoptate fără studii de impact sau consultări cu părţile implicate. Datoria guvernamentală ca procent din PIB este relativ scăzută dar nu mai urmează o tendinţă descrescătoare... Riscurile la adresa stabilităţii financiare care provin din legislaţia anterioară par să se fi diminuat, chiar dacă instabilitatea politică şi legislativă rămâne o sursă de îngrijorare", subliniază Comisia, conform Agerpres.

Statele membre trebuie să remedieze în continuare dezechilibrele macroeconomice cu care se confruntă, pentru a se pregăti pentru provocările pe termen lung şi eventualele şocuri viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel