Data publicării:
”În India alerta este maximă”. Ursula von der Leyen: Acesta este un moment determinant
Pe lângă promovarea unei cooperări mai profunde între Bruxelles și New Delhi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a folosit platforma pentru a cere sprijinul țării din Asia de Sud în conflict.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îndeamnă India să sprijine eforturile Occidentului împotriva invaziei ruse a Ucrainei.
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a declarat: ”Acesta este un moment determinant. Deciziile noastre din aceste zile vor modela deceniile care vor urma. Răspunsul nostru la agresiunea Rusiei de astăzi va decide viitorul atât al sistemului internațional, cât și al economiei globale. Invităm toți membrii comunității internaționale să ne susțină eforturile pentru o pace durabilă”, potrivit Euronews.
Până acum India a fost reticentă în a sprijini sancțiunile susținute de Occident împotriva Moscovei
De la începutul războiului, India a cumpărat de peste două ori mai mult țiței din Rusia decât în întregul an 2021. Experții spun că UE va trebui să ofere acum stimulente mai bune Delhi, în special în sectorul apărării.
Garima Mohan, de la German Marshall Fund, Asia Program a declarat : „Aproape 60-70% din piesele de schimb ale Indiei, tehnologia de apărare etc. provin din Rusia, ceea ce reprezintă o dependență uriașă în contextul actual de tensiuni la granița dintre India și China. Dacă vă amintiți, violența a izbucnit la acea graniță în 2020 și acea criză nu a fost rezolvată. Așa că India este în alertă maximă.”
Dincolo de războiul din Ucraina, von der Leyen spune că UE și India vor colabora mai strâns în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Și, pe lângă faptul că au fost de acord să reia discuțiile privind un acord de liber schimb, au convenit și să înființeze un Consiliu mixt pentru comerț și tehnologie pentru a aborda provocările din aceste domenii.
Biden consideră India 'ezitantă' în privinţa invaziei ruse în Ucraina
Joe Biden a lăudat unitatea afişată de NATO, Uniunea Europeană şi partenerii cheie din Asia în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin. Sancţiuni fără precedent au fost astfel adoptate pentru a lovi Rusia la portofel.
Cu toate acestea, spre deosebire de ceilalţi membri ai alianţei Quad (Australia, Japonia şi Statele Unite), India continuă să cumpere petrol rusesc şi a refuzat să se alăture voturilor condamnând Moscova la Naţiunile Unite.
Citește întreaga știre AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News