Ce vor să transmită pisicile atunci când sâsâie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Multe pisici "sâsâie" și "hâsâie" nu doar între ele dar, uneori, și la stăpân. Iată ce vor să ne transmită, de fapt, când fac asta!

Hâsâitul (sâsâitul) este un comportament comun al pisicilor și poate avea mai multe semnificații, potrivit petmd.com:

Avertisment: Pisicile pot hâsâi pentru a avertiza sau pentru a exprima o disconfort. Acesta poate fi un semn că se simt amenințate sau supărare, de obicei în situații în care se simt provocate sau neliniștite.

Frică: Hâsâitul poate fi un semn că pisica se simte speriată sau amenințată. Acesta poate fi un răspuns la situații de stres sau pericol perceput în apropierea ei.

Agresivitate: În unele cazuri, hâsâitul poate fi un semn de agresivitate sau de dominanță. Pisica poate hâsâi pentru a marca teritoriul sau pentru a intimida alte animale sau persoane.

Durere sau disconfort: Pisicile pot hâsâi sau să manifeste alte comportamente neobișnuite atunci când se confruntă cu durere sau disconfort fizic. Acesta poate fi un mod de a atrage atenția asupra unei probleme de sănătate.

Comunicare cu alte pisici: Pisicile pot hâsâi ca parte a comunicării lor cu alte pisici. Acesta poate fi un mod de a stabili limite și de a comunica intenții.

În general, este important să interpretați hâsâitul în contextul situației și să încercați să înțelegeți ce poate determina acest comportament la o pisică. De exemplu, dacă pisica hâsâie când este atinsă într-o anumită zonă a corpului, ar putea fi un semn că același loc îi provoacă durere sau disconfort. În aceste cazuri, este recomandabil să consultați un medic veterinar pentru o evaluare și tratament adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel