Câţi bani a câştigat directorul executiv al Apple în 2013
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tim cook dece
tim cook dece

Salariul lui Tim Cook a crescut cu 2% în 2013, deşi compania invocă prima scădere a veniturilor nete din ultimii 11 ani, relatează Le Nouvel Observateur.

[caption id="attachment_320227" align="alignleft" width="310"] Tim Cook, CEO Apple[/caption]

Apple i-a plătit anul acesta directorului său executiv un cuantum aproximativ de 4,25 milioane de dolari, mai mult cu 2% decât în 2012, potrivit unui document dat publicităţii vineri, înainte de adunarea generală anuală a companiei.

Documentul citat arată că CEO-ul Apple a atins un salariu de bază de 1,40 milioane de dolari, în timp ce în 2012 primea 1,36 milioane de dolari. La aceştia s-a adăugat un bonus de 2,8 milioane de dolari (la fel ca anul trecut) şi alţi 52,721 de dolari, plăţi depuse în contul său de pensionare.

Cifra de afaceri a companiei a fost apreciată, la finele lui septembrie, la 171 de miliarde de dolari, cunoscând o creştere de 9%. Motorul economic al Apple rămâne celebrul IPhone.

Pe de altă parte, compania susţine că a înregistrat primul declin al venitului net din ultimii 11 ani (-11%).

Analiştii din domeniu speră ca anul acesta să fie martori la lansarea unui nou produs revoluţionar, după scoaterea pe piaţă a IPhone-ului, în 2007, şi a IPad-ului, în 2010.

Adunarea Generală Anuală  a conducerii Apple se va ţine pe 28 februarie, de la ora 19:00 (ora locală), în Cupertino, sediul central al companiei din California.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel