Data actualizării:
Data publicării:

Ce va face Viktor Orban după ce o şcoală din Budapesta i-a şters de pe unul din pereţi citate din 'cultul personalității' sale / Foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
O şcoală gimnazială din Budapesta, capitala Ungariei, a şters de pe unul din pereţii şcolii mai multe citate din declaraţiile premierului ungar, Viktor Orban, după depunerea unei plângeri la conducerea şcolii.

Şcoala respectivă a fost redeschisă după ce a fost renovată cu aproximativ 62 de milioane de dolari din fonduri de stat. Nu se ştie cine şi nimeni nu a recunoscut că a scris citatele respective pe pereţii şcolii, scrie BBC.

Citatele denumite 'Cele șapte legi ale Ungariei' au fost rostite într-un discurs al lui Orbán din anul 2020.

'La fel ca natura și mișcarea stelelor, există și legi pentru supraviețuire și conservare. Și după ce am înțeles, trebuie să le gravam pe stâlpii Ungariei atât de tăios încât nicio generație să nu-și poată lua ochii de la ei', a zis Viktor Orbán. Prin urmare, școala a luat în serios ordinul primului ministru.

'Acasă este doar atâta timp cât există cineva care să o iubească! Fiecare copil maghiar este un nou gardian! Adevărul nu are valoare fără putere! Avem doar ceea ce putem proteja! Fiecare meci durează până când îl câștigăm! Doar țara are graniță, națiunea nu! Niciun maghiar nu este singur!' era scris pe peretele școlii, conform Telex.hu.

Foto cu citatele înainte să fie șterse

Citește și - Tucker Carlson, glumă de prost gust, de față cu Viktor Orban: Transilvania e în siguranță în mâinile românilor... deocamdată / video

Jurnalistul american Tucker Carlson a făcut un interviu cu Viktor Orban, premierul Ungariei. 

În cadrul unui interviu pe rețeaua de socializare X, fostă Twitter, pe care Tucker Carlson l-a făcut cu premierul ungar Viktor Orban, jurnalistul american a făcut o glumă ce a stârnit indignare din partea celor care au urmărit interviul.

„Chiar dacă tot ceea ce ține de Ungaria ți se pare respingător, dacă ești SUA tot nu ar trebui să petreci foarte mult timp hărțuind Ungaria pentru că Ungaria nu hărțuiește pe altcineva. Maghiari au opinii, guvernul maghiar are opinii și chiar dacă nu ești de acord cu ei, trebuie să recunoști că Ungaria nu își exportă opiniile.  Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel