Data publicării:

Ce va face Nicușor Dan dacă vor fi 103 camioane la protest. Bucureștiul, blocat. Florin Durgheu semnalează un risc mare: Dacă trec pe acolo poate fi dezastru

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Avocatul Florin Durgheu a comentat decizia primarului Nicușor Dan de a autoriza un protest cu 100 de camioane în centrul Capitalei.

Timp de trei zile, transportatorii vor avea posibilitatea să protesteze în centrul Capitalei, în Piața Constituției, după ce primarul Nicușor Dan a aprobat un protest cu 5.000 de oameni și 100 de camioane în acel loc.

Din punctul de vedere al avocatului Florin Durgheu, edilul Capitalei a luat decizia ca urmare a presiunii opiniei publice, însă decizia de a autoriza este una cu totul „eronată“, deoarece pune în pericol viețile a mii de oameni.

„Din punctul meu de vedere, această autorizare este un răspuns la reacția opiniei publice. Acum 2 zile, protestatarii au solicitat autorizarea în Piața Victoriei, iar Nicușor Dan, în mod corect spun eu, a respins-o, motivat de faptul că aceste camioane au o greutate foarte mare și pun în pericol planșeul din Piața Victoriei. La fel e și în Piața Unirii, unde va trebui să se intre într-o renovare capitală din cauza faptului că planșeul nu mai face față.

În aceste condiții, să autorizezi un număr de camioane care toate deodată să fie prezente în același loc, mi se pare o decizie greșită, chiar dacă e luată ca urmare a presiunii opiniei publice.

Prima autorizare a fost respinsă pe motiv că pune în pericol infrastructura, iar apoi, ca urmare a faptului că opinia publică a fost scandalizată, a autorizat-o în mod eronat.“, a precizat avocatul Florin Durgheu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Protest cu 100 de camioane, aprobat de Nicușor Dan. Avocat Bărbuceanu: S-a putut da această autorizație doar cu încălcarea legii

Risc uriaș dacă protestatarii vor trece cu camioanele prin Piața Unirii

În ceea ce privește numărul fix de 100 de camioane autorizat de Nicușor Dan, avocatul Durgheu s-a întrebat „cine va sta să numere“ vehiculele, după care a semnalat riscul uriaș la care sunt expuși bucureștenii, dacă acele camioane vor merge pe un anumit traseu.

„Dacă vor fi 103 ce face? Care sunt cei trei pe care îi amendezi? Oricum, 100 de camioane este foarte, foarte mult, o greutate condensată foarte mare și o presiune pe planșeu extrem de mare.“, a precizat avocatul.

„Pe tot traseul se va pune o presiune foarte, foarte mare, mai ales dacă trec prin zona Unirii. E jale! Pasajul știm prea bine că va intra în renovare capitală, pentru că planșeul nu se știe cât mai rezistă. Tu ce faci? Autorizezi 100 de camioane? Dacă trec pe acolo poate fi un dezastru“, a conchis avocatul Florin Durgheu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel