Ce urmează după Foișor. Închide Voiculescu Parhonul, Oftalmologia, Sf. Maria?
Autor: Val Vâlcu | Publicat pe: 11 apr, 11:50
Sursa: Pexels
Rechiziționarea Spitalului Foișor, lăsarea pe drumuri a unor pacienți cu boli grave, distrugerea unei investiții de zeci de milioane de euro…Această mișcare făcută pe repede-înainte, noaptea, cum lucrează Voiculescu și cei 40 de consilieri ai săi, e prea scandaloasă ca să fie o simplă prostie. Să fie doar una din seria gafelor pe care se tot chinuie să le acopere două partide, o armată media  și o mega corporație new-media.

Aș lua în calcul, ca ipoteză de lucru, că ei acționează după un plan.

Vlad Voiculescu a intrat în mandat așa cum a ieșit, în 2017. Pleca pe scandalul transplantului pulmonar, pe care se străduia să-l blocheze, a revenit cu un acord pentru importul de servicii medicale (transplant în Italia).

Așa că nu pare a fi întâmplătoare decizia de lichidare a Spitalului de ortopedie. Spital de înaltă performanță, dotat cu tehnologie de ultimă oră, Foișorul era capabil să facă față concurenței private din țară și din străinătate, într-un domeniu în care majoritatea intervențiilor de mare complexitate nu erau urgențe. Cazurile puteau aștepta până pacientul strânge bani și găsește un loc la Viena sau la Istanbul.

Banca de os era unică în țară. Și ce? Nu putem importa, materiale sau servicii?  Asta e strategia prin care Voiculescu lichidează mafia din Sănătate: taie pomul, să nu mai facă omizi!

Voiculescu și Moldovan, cei doi care conduc Ministerul Sănătății la fel ca în 1989 ”odiosul” și ”sinistra”, s-ar putea să pună pe primul plan exportul. Exportul de pacienți. De, ei vin din privat, au cu ce să se trateze la AKH, ba mai obțin și vreo diplomă de studii, numai bună de postat pe Facebook sau de echivalat, când ajungi la Putere. Ce fac cei care vor avea nevoie de o operație pe retină, de o proteză de șold, de chirurgia hipofizei sau de un transplant de os, după tbc?

Să stea în casă, că e mai simplu pentru Moldovan să dea carantină la tot cartierul în loc de teste non-invazive, la școli. Și să strângă bani pentru operație, când s-o putea, afară. N-ați vrut o țară ca afară? Ajungeți acolo cu SMURD-ul.

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro