Ce urmează din partea lui Putin. Ajung ruşii la Kiev? Chirieac, analiză: I-ar permite un culoar terestru până în Crimeea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Lara Jameson, de la Pexels
Fotografie creată de Lara Jameson, de la Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe comentarii cu privire la situaţia din Ucraina şi a spus ce ar putea urma din partea lui Vladimir Putin. 

Întrebat dacă este o coincidenţă faptul că perioada aleasă pentru recunoaşterea independenţei republicilor separatiste din estul Ucrainei coincide cu perioada în care Rusia a intrat în Crimeea în 2014, Bogdan Chirieac a arătat spre persoanele care îl sfătuiesc pe Vladimir Putin. 

"Sunt numeroase relatări în presa occidentală conform căreia Vladimir Putin se bazează pe noii Rasputini. Ei bine, astfel de persoane se pare că sunt în anturajul lui Putin şi de multe ori deciziile lui Putin ţin seama de astfel de persoane, dar şi de preoţi ultranaţionalişti. 

Pe de altă parte, e un început de invazie, Putin ocupând ce avea din 2014. Regiunea asta Donbass are 54.000 km pătraţi. Putin ocupase după războiul din 2014, 17.000 kmp. Sunt pro-ruşi acolo. Acum se aşteaptă ca Putin să ocupe graniţa întregii regiuni, dar şi dincolo de ea, ca să facă o zonă tampon. Asta i-ar permite să facă un culoar terestru din Rusia până în Crimeea, anexată în 2014. 

Experţii americani de la Casa Albă spun că ruşii se vor duce pe râul Nibru, dar asta ar însemna că vor să preia şi Kievul. E greu de spus", a punctat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Reacţia SUA, de lăudat

"E adevărat că şi SUA au o reacţie corespunzătoare, de lăudat, în sensul în care SUA, ca şi Europa, introduc în mod gradual sancţiunile. Lumea e nemulţumită că nu i-a sancţionat imediat, dar eu cred că SUA şi UE procedează foarte bine în momentul acesta", a mai spus analistul politic. 

Joe Biden: Cine se crede Putin?

"Ieri, Vladimir Putin a recunoscut 2 regiuni din Ucraina ca state independente. Rusia a anunţat, practic, că taie o parte din Ucraina. Noaptea trecută, a autorizat intrarea forţelor armate ruseşti în aceste regiuni. Azi a spus că aceste regiuni se întind chiar mai departe în Ucraina şi a spus că au teritorii încă controlate de guvernul Ucrainei. Dacă îi ascultăm discursul, se pregăteşte să meargă şi mai departe. E începutul unei invazii a Ucrainei de către Rusia, aşa cum a indicat chiar el şi cum a primit acceptul din partea Dumei de stat. Voi spune acum sancţiunile. Dacă Rusia merge mai departe cu invazia, vom merge mai departe cu sancţiunile. Cine se crede Putin de are dreptul să declare noi ţări la graniţa sa? E o încălcare gravă a dreptului internaţional. I-am spus lui Putin în faţă că vom acţiona, dacă Rusia face mişcări împotriva Ucrainei", a declarat Joe Biden la Casa Albă. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel