Ce trebuie să mănânci dacă ai sângele gros. Sfatul specialiștilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
După ce ai primit rezultatul de la analize, este posibil să te întrebi ce trebuie să mănânci dacă ai sângele gros. Mâncarea din comerțul actual reprezintă o problemă mare pentru oamenii din întreaga lume.  

Dacă ne gândim la faptul că sângele a devenit gros din cauza unei maladii, numărul celor care produc așa-ceva este unul vast. Dar spre fericire, multe persoane suferă doar de deshidratare și trebuie să mănânce ceva mai multe alimente de natură vegetală. Consumul de apă este, de asemenea, un factor important ce trebuie luat în calcul atunci când ne gândim la această problemă.

Afecțiunea în sine, sângele gros, denotă o vâscozitate crescută, iar datorită acesteia pot apărea complicații nedorite. Forța de frecare dintre sânge și pereții vaselor de sânge crește, iar pentru fumători, dar nu numai, crește riscul apariției unui cheag. Cele mai nedorite afecțiuni posibile în aceste circumstanțe este infarctul, atacul cerebral, dar și probleme la nivelul rinichiului.

Ce trebuie să mănânci dacă ai sângele gros. Dieta recomandată

Legumele și fructele au un conținut mare de apă, iar un consum regulat va menține în parametri optimi această vâscozitate mare a sângelui. Persoanele ce au diabet, în mod inevitabil, vor avea o tindere spre a acumula glucoză în sânge, iar acest lucru va face ca sângele să devină mai gros. Administrarea de insulină conform recomandării date de medicul endocrinolog, poate să asigure o vâscozitate optimă a sângelui.

Pentru a stimula acest proces, anumite legume și fructe se arată foarte competente în a da un ajutor. Un ceai de ghimbir consumat zilnic, aduce beneficii mari în ceea ce privește consistența sângelui. Dacă acesta se prepară cu câteva bucăți de scorțișoară, efectul se accentuează, căci și aceasta are proprietăți venite în acest scop. La fel se poate spune și despre turmenic, un condiment ce a pătruns de ani buni în bucătăriile noastre.

Tot aici putem introduce și leguma minune despre care știm că are atâtea beneficii, anume usturoiul, ce și de această dată se dovedește a fi foarte bun în cazul unui sânge gros. Anumite specii de ardei iute pot ajuta în cazul acestei afecțiuni, iar grepfrutul poate de asemenea să subțieze sângele.

Dar dacă dorim să ne axăm pe extracte naturale de plante, cel de ginkgo biloba și cel de semințe din struguri au potențiale dovedite științific.  Dar și alimentele bogate în vitamina E pot ajuta această condiție patologică, iar aici putem enumera măceșele, țelină și germenii din cereale. Dar foarte important este nivelul de hidratare zilnic, căci un om elimină zilnic în medie de 1,3 – 1,8 L de apă.

Sângele gros. O problemă frecventă

Această vâscozitate a sângelui crește atunci când componentele microscopice și valorile electroliților din acesta cresc peste parametrii normali. Afecțiunile ce determină apariția lui sunt foarte multe, iar maladiile ce pot apărea după îngroșarea sângelui sunt la fel de vaste. Problema constă în faptul că organismul nu va mai fi capabil să ofere aceeași „alimentare” a celulelor, iar totul se degradează treptat.

Poate că ce trebuie să mănânci dacă ai sângele gros nu va rezolva deplin starea patologică, căci stilul de viață este cel ce produce această afecțiune, scăderea vâscozității devenind astfel chiar o provocare. Unele persoane consideră că această afecțiune se datorează faptului că oamenii nu știu cum să trăiască, iar diagnosticul este o dovadă clară ce nu poate fi contrazisă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel