Ce trebuie să faci înainte de a spăla blugii? Greșeli pe care le fac majoritatea gospodinelor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ce trebuie să faci înainte de a spăla blugii. Greșeli pe care le fac majoritatea gospodinelor. Sursa - pixabay.com
Ce trebuie să faci înainte de a spăla blugii. Greșeli pe care le fac majoritatea gospodinelor. Sursa - pixabay.com
Majoritatea cred că nu este dificil să speli  blugii: trebuie doar să-i bagi în cuva mașinii de spălat. 

Dar, în realitate, nu este atât de simplu pe cât cred multe gospodine. Blugii trebuie pregătiți corespunzător pentru splălare. Dacă nu vei face se face acest lucru, aspectul original al blugilor va fi deteriorat.

Cu toate acestea, nu este nevoie să faci ceva dificil. Pașii sunt destul de simpli.

Blatul de bucătărie va fi ca nou: iată metoda folosită în restaurante

Mai întâi, trebuie să fixezi fermoarele. Dacă fermoarul rămâne deschis, consecințele vor fi neplăcute.

Chestia este că acesta are numeroși „dinți”, care reprezintă un pericol grav pentru denim sau orice altă țesătură: probabilitatea de deteriorare în timpul spălării este foarte mare. 

În al doilea rând, trebuie să întorci blugii pe dos. Această acțiune va proteja partea exterioară a țesăturii.

Doar suprafața interioară a blugilor va fi supusă frecării. În consecință, aspectul blugilor va rămâne același: fără deteriorare și fără pierderea culorii.

 

Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă!

 

Curățarea casei nu este întotdeauna foarte ușoară. Murdăria poate fi oriunde, iar mașina de spălat nu face excepție.

Chiar și în mașină de spălat, care pare perfect curată și ordonată, puteți găsi praf și alte reziduuri care vor afecta succesul spălării. Multe gospodine se întreabă cum pot curăța perfect mașina de spălat și să elimine definitiv murdăria?

Evident, există un truc foarte simplu, care poate curăță cu adevărat mașina de spălat. Cu ajutorul acestui truc, veți obține haine cu adevărat curate și parfumate.

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

Pentru a curăța mașina de spălat, introduceți niște tablete pentru mașina de spălat vase în cuvă. În primul rând, puneți două tablete pentru mașina de spălat vase în tamburul mașinii de spălat și porniți un ciclu de spălare.

Trebuie să programați o spălare la 60 de grade și să lăsați mașina de spălat să funcționeze atâta timp cât este necesar.

După primele zece minute veți observa că apa din mașina de spălat se întunecă ușor. După șaizeci de minute, apa va fi acum complet murdară

În acest moment, mașina de spălat va elimina toată murdăria și nu va trebui decât să așteptați sfârșitul spălării.

Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase: nu folosi niciodată acest produs

La finalul ciclului de spălare, apa va fi limpede și curată, ceea ce înseamnă că mașina de spălat a eliminat toată murdărie. După aceea, puteți spăla hainele fără probleme.

Gospodinele recomandă să folosiți acest truc cel puțin o dată pe lună. În acest fel mașina de spălat va fi întotdeauna curată, iar hainele vor fi perfecte după fiecare spălare. Pur și simplu veți fi uimiți de rezultat și veți recomanda acest truc tuturor.

 

 

Trei trucuri sigure pentru a spăla hainele negre în mașina de spălat, fără a le decolora 

 

 

Cum să speli hainele negre și închise la culoare, păstrându-le culoarea impecabilă și cum să recuperezi hainele decolorate cu remedii naturale?

Negrul este culoarea eleganței prin excelență și hainele negre nu lipsesc niciodată din nicio garderobă, chiar și vara. Această culoare este atât de iubită, deoarece poate fi combinată cu orice,  încât purtăm des hainele negre.

De aceea, intensitatea culorii tinde să se estompeze  odată cu spălarea. Pentru a menține culoarea vie trebuie să ai grijă de hainele întunecate.

Folosește aceste produse și dulapul de lemn va fi ca nou printr-o magie. Convinge-te și tu

Trebuie doar să adaugi unul dintre aceste remedii în cuva mașinii de spălat:

- o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, care este un aliat puternic pentru eliminarea petelor încăpățânate și a mirosurilor neplăcute, dar și  pentru revigorarea culorilor;

- o jumătate de cană de sare pentru a fixa culoarea și a îndepărta petele de transpirație;

- un pahar cu 20% apă și soluție de acid citric  care, pe lângă faptul că este un balsam natural, păstrează culoarea neagră.

O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult

Pentru a readuce hainele negre sau hainele închise la culoare deja decolorate la culoarea lor originală fără a folosi culori artificiale, trebuie doar să adăugați o ceașcă plină de cafea sau ceai negru, în timpul ciclului de clătire.

Hainele închise la culoare ar trebui spălate separat de celelalte culori, întotdeauna pe dos, la temperaturi scăzute și cu un program delicat.

Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

Printre altele, ar fi de preferat să se folosească un săpun lichid mai degrabă decât unul pudră, deoarece acesta se depune pe haine făcându-le să pară opace și nu se dizolvă complet în apă.

Atenție și la modul în care puneți hainele închise la uscat: acestea trebuie agățate la umbră, pentru a preveni decolorarea culorii de soare.

Cu toate acestea, fiecare articol de îmbrăcăminte are pe etichetă instrucțiunile de spălare, care trebuie citite întotdeauna cu atenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel