Data actualizării:
Data publicării:

Ce trebuie să faci dacă nu reușești să scapi de kilogramele în plus. Dr. Cezar: De aceea dietele nu funcționează

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Află în articol ce trebuie să faci dacă deși ții dietă nu reușești să slăbești.

Doctor Cezar a explicat ce trebuie să facem atunci când vedem că deși ținem dietă, tot nu reușim să slăbim. Se pare că pentru a vedea rezultatele la cântar nu trebui să fim atenți doar la ce mâncăm, ci și la alți factori care ne pot afecta metabolismul.

"Aceste programe, aceste diete, ne limitează foarte mult și ne stresează. Apar variabile în viața noastră care ne strică planul, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. De aceea dietele nu funcționează.

Aceste planuri anticipative. Adică îți spun ție ce o să mănânci vinerea viitoare, fără să iau în considerare variabilele din această perioadă: cât dormi, cât stres ai, dacă te-ai certat cu cineva în perioada asta. Te influențează, îți modifică glicemia, modifică și consumul de nutrienți din organism. Dacă ești surmenat vei consuma resurse diferite față de acum 2 săptămâni, când ai luat planul de la nutriționist”, a explicat doctor Cezar în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Cât timp ar trebui să ții dietă

"De ce există aceste diete? Pentru că ele în prima săptămână, prima lună, ele chiar dau rezultate. Alea vizibile, alea pe cântar. Dar rezultatele metabolice nu le vede nimeni. Ce modificări se întâmplă în interiorul celulelor nu se văd. Și alea încep să bată la ușă mai târziu.

Hormonii de foame și de sațietate au o memorie de cel puțin un an de zile. Corpul știe după un an de zile cum ai fost acum. Dacă te apuci de o dietă sau de un stil de viață, el trebuie să țină cel puțin un an de zile", a mai spus medicul la iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel