Ce trebuie să facem pentru a nu pierde bani din PNRR. Răzvan Cuc: Nimeni nu ştie reformele, nu ştim condiţiile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Răzvan Cuc
Facebook Răzvan Cuc
Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor în Guvernul Dăncilă, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre PNRR şi despre ce trebuie să se întâmple pentru ca România să nu piardă banii europeni. 

"Nu fac parte din echipa de negocieri a PSD. Probabil tot ce se va discuta pe PNRR, şi toate subiectele, vor fi anunţate de preşedintele PSD în perioada următoare", a declarat Răzvan Cuc pentru DC NEWS, întrebat dacă social-democraţii discută cu liberalii şi despre acest plan în negocierile pentru o eventuală alianţă. 

VEZI ŞI Cîțu: Propunerea de premier este președintele PNL/ PSD joacă tare! Ciolacu ”cea mai bună funcție”. Deciziile se iau acum și totul se schimbă 

Săgeţi la fosta conducere a Ministerului Transporturilor

"Din păcate, ce s-a trimis pe PNRR ştim foarte bine că a avut un regim clasificat de către fostul Guvern. Nu ştim ce reforme trebuie să facem, nu ştim proiecte, ştim doar ce am văzut după ce s-a trimis planul. Eu, personal, aş fi introdus acolo şi alte proiecte care au un stadiu avansat şi care puteau fi finanţate exact pe perioada de viaţă a PNRR. Aici mă refer la magistrala 6 de metrou şi mult mai multe. Se puteau accesa mai multe fonduri, dacă aveam o conducere a Ministerului Transporturilor mai aplicată, cu experienţă în domeniu şi nu în domeniul postărilor pe Facebook. Cu siguranţă, Ministerul putea avea parte de mai multe fonduri, nu doar de declaraţii", a mai precizat acesta. 

VEZI ŞI Guvernul PNL-PSD, răul cel mai mic. Gheorghe Falcă: Cei de la USR nu conştientizează că altfel te comporţi cu un partener

Întrebat ce trebuie făcut pentru ca România să nu piardă bani din PNRR, Răzvan Cuc a dat un răspuns ferm. 

"În primul rând, noi nu ştim ce condiţii trebuie să îndeplinim pentru a trage bani din PNRR, pentru că nimeni nu ştie reformele la care s-a angajat fostul Guvern. Mai departe depinde de cine va coordona companiile din ministere, de modul în care va fi gestionat Ministerul Transporturilor. Dacă ministrul care va veni se va implica şi va pune biciul pe cei care trebuie să urgenteze implementarea proiectelor, se vor trage bani. Altfel vor fi întârzieri foarte mari", a concluzionat fostul ministru. 

VEZI  Viitorul Guvern, deciziile se iau astăzi. Chirieac, ironic despre ”ministerele-cheie” pentru PSD. ”Dar cine dă premierul?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel