Ce trebuie să facă românii ca să câștige USL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Peste 85 la sută dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită. Orice ar spune sondajele, intervine uzura actualei puteri, plictiseala de aceleași fețe, dezamăgirea față de Băsescu, foamea, criza, sărăcia generalizată, sfidările ciocoilor pedeliști. Nimeni nu le mai ia apărarea, pe stradă, doar câțiva postaci se străduie să bage cărbuni într-un foc stins... Atunci cum de a fost posibil ca USL să nu câștige în triumf parțialele din august?

Desigur, în manualele de propagandă se dă permanent exemplul naziștilor, care au concentrat toată artileria grea a partidului, în Lippe Detmold, un orășel minuscul din Germania, la parțiale, pentru a da impresia unei răsturnări de situație, înainte de alegerile din 1933. Astfel, se va spune că la generale alta e situația. Dar și acum se știa că vor căra pungile cu cadouri baronii curcubei (au fost portocalii, acum sunt orice altă culoare decât cea a uniformei de la Guantanamo Bay). Se știa că Puterea va arunca în luptă foști pesediști/peneliști, sub faldurile unor formațiuni de operetă, făcute să-i păcălească pe proști, ca să împrăștie voturile nemulțumiților.

La Neamț, a funcționat mitul specialistului, bine udat la rădăcină de irigațiile cu ulei și zahăr ale lui Pinalti. La Maramureș s-a mers pe disiparea votului. Scheunatul liderilor USL: că s-a răsturnat căruța cu pungi, că au votat țiganii pe contract, c-o fi, c-o păți, nu mă interesează. Bine, dacă s-ar mai da afară câte un lider de filială, dacă s-ar pune cenușă în cap, pe la Centru, dacă s-ar renunța la concedii, în viitor, măcar în prag de alegeri, tot ar fi un câștig această pierdere.

Ce se fac, însă, românii sătui de Băsescu și clica lui dacă Opoziția nu învață nimic din acest dezastru? Sau, mai grav, dacă nu e în stare de mai mult? Foarte simplu. Întâi, să nu mai dăm vina pe diasporeni, că au fost 70.000 în plus, sau pe țigani, ori pe unguri, că-l sprijină pe Boc în Parlament. Nu ei au avut oameni în plus, cei care vor schimbarea au avut oameni în minus.

E ușor să te lamentezi că țăranii, care nu plătesc taxe și pe care îi duci în spate, votează cu puterea pentru un litru de țuică. Te apucă disperarea când vezi pe ce sume mici se vinde democrația. Dar, la Neamț au fost doar 54 la sută. Să se strângă, în orașe, 74 la sută din cei care votează după conștiință, și ”pungașii” nu mai au nicio șansă. Nu există scuze și mofturi: când treci deșertul, nu te plângi că apa din oază are gust sălciu.

Vrei schimbarea, îi dai votul lui Ponta, închizând ochii la sigla Paul and Shark, votezi cu un bou ca Tătaru, din Maramureș, fiindcă nu ai șansa ca un șef de filială să-i fi ars un șut în cur, din vreme, îi dai la dracu pe Dan Diaconescu, Partidul Cailor Verzi pe Pereți și toate momâile scoase din buricul lui Lăzăroiu, și pui ștampila pe Antonescu, deși îl detești fiindcă a dansat degeaba hora de la Tupilați. E nasol cu alde Băsescu? Te doare că ne întoarcem la partidul unic, condus de astă dată de Securitate? Atunci, votezi decis, popor român, nu risipești voturile aiurea, nu stai în casă, că te scârbește politica, nu faci mofturi, că nu sunt alții mai buni. Nu sunt. Și, ce faci, rămâi încă 5 ani cu ăștia?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel