Ce a transmis Băsescu delegației comune a FMI, CE și BM
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
delegatie comuna FMI, CE, BM la Cotroceni
delegatie comuna FMI, CE, BM la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit duminică seară, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, CE şi Banca Mondială.

"În cadrul întrevederii, domnul președinte Traian Băsescu s-a arătat nemulțumit că stocul arieratelor societăților de stat nu a scăzut conform înțelegerii dintre Guvernul României și instituțiile financiare internaționale și că nu este luată în calcul o reducere suficientă a deficitului structural, ceea ce poate duce la măsuri fiscale suplimentare. Domnul președinte Traian Băsescu a ținut să sublineze din nou că nu susține introducerea unei accize suplimentare pentru benzină și motorină deoarece nu o consideră necesară, cheltuielile bugetare putând fi acoperite fără aplicarea acestei accize", informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Citește și Băsescu va semna scrisoarea cu FMI cu o singură condiție

Săptămâna aceasta, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu poate renunţa la introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi deoarece bugetul deja aprobat nu poate fi redeschis şi nici închis fără această taxă.

Asta, după ce săptămâna trecută preşedintele Traian Băsescu a spus, la întâlnirea cu delegaţia FMI, că nu va susţine introducerea accizei pe combustibil, precizând însă că nu va bloca decizia Guvern-FMI, de data aceasta, dar să nu i se ceară să semneze aceste negocieri.

Vizita la București a delegației comune a Fondului Monetar Internţional, Comisiei Europene şi Bâncii Mondiale pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului stand-by se va încheia pe 5 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel