Ce sunt pepitele și de ce sunt atât de valoroase. Pot fi găsite cu detectorul de metale. Un bărbat s-a îmbogățit cu 160.000 de dolari
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce sunt pepitele și de ce sunt atât de valoroase. Pot fi găsite cu detectorul de metale. Un bărbat s-a îmbogățit cu 160.000 de dolari / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de Ben Kerckx
Ce sunt pepitele și de ce sunt atât de valoroase. Pot fi găsite cu detectorul de metale. Un bărbat s-a îmbogățit cu 160.000 de dolari / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de Ben Kerckx
Un bărbat a descoperit două pepite în valoare de 160.000 de dolari.

Un australian echipat cu un detector de metale a descoperit două roci de 4,6 kilograme în care se află aur ce valorează 240.000 de dolari australieni, echivalentul a 160.000 de dolari americani, relatează Agerpres, citând BBC.

Bărbatul, care a preferat să rămână anonim, a descoperit pepitele în câmpurile aurifere din statul Victoria - zona care a alimentat goana după aur în Australia în anii 1800.

Darren Kamp, un expert care a evaluat şi a cumpărat pepitele, a declarat că acestea sunt cele mai mari pe care le-a văzut vreodată în toată cariera sa de 43 de ani.

"Este o descoperire care se întâmplă o dată în viaţă""Am fost şocat... este o descoperire care se întâmplă o dată în viaţă", a declarat Darren Kamp pentru BBC.

Darren Kamp spune că nu a stat prea mult pe gânduri atunci când un bărbat care purta un rucsac în spate a intrat în magazinul lui de prospecţiuni geologice din Geelong, o localitate situată la sud-vest de Melbourne. De obicei, cei mai mulţi dintre oamenii care vin în magazinul său îi arată aur fals sau roci care doar seamănă cu pepitele.

"Însă el a scos acea rocă şi, în timp ce mi-a dat-o în mână, a spus: "Crezi că valorează 10.000 de dolari australieni?". M-am uitat la el şi i-am spus: "Mai degrabă 100.000 de dolari australieni",", a adăugat cumpărătorul pepitei.

Australia deţine cele mai mari rezerve de aur din lumeClientul i-a spus apoi că roca pe care i-a arătat-o reprezenta doar jumătate din descoperirea pe care o făcuse.

În total, rocile de 4,6 kilograme conţineau 83 de uncii - aproximativ 2,6 kilograme - de aur. După evaluarea finală, Darren Kamp a cumpărat pepitele.

Deşi descoperirile de acest tip sunt rare, specialiştii în domeniu estimează că Australia deţine cele mai mari rezerve de aur din lume, iar multe dintre cele mai mari pepite au fost găsite în această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel