Ce spune Rareș Bogdan despre ”pașaportul covid”: Unde mă aflu acum, situația e absolut incredibilă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rareș Bogdan / Foto Facebook
Rareș Bogdan / Foto Facebook
Rareș Bogdan a făcut câteva declarații după ce s-a decis ca, începând de luni, să fie relaxate în București mai multe măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei. De asemenea, a vorbit și despre „pașaportul covid”.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat, vineri, că, în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), s-a decis ca începând de luni să fie relaxate mai multe măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei COVID-19, astfel încât restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la o capacitate de 30%.

Ce spune Rareș Bogdan

„Este foarte important că se întâmplă acest lucru. Mă bucur, pentru că, pur și simplu, cei din HoReCa nu mai puteau, dar, în același timp, trebuie să vă spun că în Olanda, în Belgia, unde mă aflu acum, situația este absolut incredibilă! Deci, aici nu ai practic unde să mănânci. E totul închis, după ora 20.00 sunt închise inclusiv magazinele alimentare, după ora 22.00 nu poți ieși pe stradă. Restricțiile sunt extrem de dure, iar belgienii discută, în această după-amiază, când au ședință de Guvern, dacă vin cu restricții suplimentare”, a spus, vineri după-amiază, Rareș Bogdan într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

„Legat de pașaportul covid, chiar dacă unele țări susțin introducerea, eu cred că ar crea probleme. (...) Cred că s-ar restricționa drepturi și libertăți prin introducerea unui pașaport covid. Și ar trebui să găsim o altă formulă prin care cetățenii să se poată mișca dintr-o țară în alta. Să ne gândim și la românii aflați în Europa!”, a subliniat Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel