Ce spune Ponta despre forma finală a cotei unice pentru 2014
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta 24
Victor Ponta 24

Premierul Victor Ponta a anunțat, pe fondul actualei dezbateri publice, că nu va fi majorată cota unică, ci va rămâne la 16%, această decizie fiind luată încă de la formarea Uniunii Social Liberale.

[caption id="attachment_366784" align="alignleft" width="310"] foto: rtv.net[/caption]

Cota unică va fi menţinută la actualul nivel de 16%, fără să se treacă la o impozitare progresivă, deoarece aceasta reprezintă o decizie adoptată încă de la formarea Uniunii Social-Liberale, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnaliști dacă susţine trecerea la o cotă progresivă de impozitare, de 16%, 18% şi 20%, Ponta a răspuns că susţine principiul la modul general, dar nu pentru acest moment.

"Acum, nu. În principiu, ca orice social-democrat - deşi impozitarea progresivă există şi în Germania, iar doamna Merkel nu e social-democrată, sau în Marea Britanie - în general, susţin ideea, principiul, însă avem o înţelegere politică foarte clară la formarea USL, de păstrare a cotei unice, şi cota unică rămâne 16%", a explicat premierul.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, joi, că mandatul liberalilor pentru discuțiile cu Fondul Monetar Internațional este împotriva creșterii fiscalității pentru 2014. El a admis că se caută soluții pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.

Vicepremierul Daniel Chițoiu a declarat, miercuri seara, că PNL va părăsi guvernarea dacă se va decide majorarea cotei unice.

În USL s-au luat în discuție reducerea TVA și creșterea cotei unice în contextul discuțiilor referitoare la construcția bugetară pentru anul 2014. Premierul a declarat că majorarea cotei unice este o ”poveste de presă”, în timp ce liberalii s-au opus ferm măsurii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel