Ce spune Mircea Badea după ce Hațegan, Ghinguleac și Gheorghe au refuzat să îngenuncheze pentru Black Lives Matter
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Mircea Badea, captură foto Antena 3
Mircea Badea, captură foto Antena 3
Mircea Badea a comentat gestul celor trei arbitri români de a nu îngenunchia pentru Black Lives Matter. 

”Motiv de panică pe planetă”

”Mare, mare problemă iarăși. Niște arbitri din România n-au îngenunchiat la începutul meciului. Garagață la nivel internațional, iar nu îngenunchiară niște românași, motiv de mare panică de planetă” a spus Mircea Badea, care a citit știrea despre Ovidiu Hațegan, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe. 

”Înainte de fluierul de start al partidei, patru dintre jucătorii Italiei și arbitrii români care au condus partida (Ovidiu Hațegan, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe) au preferat să nu îngenuncheze în sprijinul mișcării Black Lives Matter. În schimb, toți galezii s-au așezat în genunchi pentru a susține mișcarea care are scopul de a trage un semnal de alarmă în privința rasismului.” scria gsp

”Dacă nu faci cum zic ei, ești rasist”

Mircea Badea a comentat subiectul, luni, 21 iunie 2021, la Antena 3, în emisiunea ”În Gura Presei”: ”De data asta cred că i-a salvat de la scandal faptul că patru jucători din naționala Italiei nici eu n-au... îngenunchiat. Ceea ce mi pare îngrozitor și nu contenesc să spun treaba asta este că niște oameni de pe planetă, care au făcut ei o mișcare-  una dintre fondatoarele mișcării Black Lives Matter locuiește în Beverly Hills, într-o vilă de 1,5 milioane de ”coconeți”, conform dezvăluirilor din presa americană - au reușit să implementeze la nivel de planetă treaba asta, că dacă nu faci ce zic ei, ești rasist. 

”Majoritatea oamenilor nu sunt rasiști”

Rasismul este un lucru oribil, anti-rasismul e un lucru foarte serios. Absolut foarte serios. Atunci, cred că cei mai mulți dintre oamenii de pe planetă nu sunt rasiști, așa cred eu, intuitiv. Există rasiști? Există, sigur că există. Putem spune că majoritatea oamenilor de pe planetă sunt rasiști? Nu cred că putem spune, ba chiar cred că putem spune contrariul, că majoritatea oamenilor nu sunt rasiști. Să fii acuzat că ești rasist e ceva îngrozitor și foarte grav, după părerea mea. Atunci, speculând niște cetățeni această treabă, și anume frica de a fi numit rasist, faci aproape orice pentru a nu fi considerat rasist.

”Eu demonstrez că nu sunt rasist pur și simplu prin a nu fi rasist”

Eu, personal, să îngenunchez că-mi spune doamna aia din Beverly Hills din vila de 1,5 milioane de dolari, nu fac asta. Eu nu sunt rasist, știu despre mine că nu sunt rasist, cred despre mine că nu sunt rasist pentru că știu că nu sunt și, ca atare, nu mi-e frică de istericalele unora care vor să mă oblige să fac ce vor ei să fac pentru a demonstra că nu sunt rasist. Nu! Eu demonstrez că nu sunt rasist pur și simplu prin a nu fi rasist. ”Păi, nu, nu, trebuie să îngenunchezi”. Păi cine a stabilit asta? ”Noi”. Dar cine sunteți voi? ”Noi suntem Black Lives Matter”. Mult succes, dar nu înțeleg de ce s-o fac, n-am înțeles de ce sunt considerat rasist dacă n-o fac, ca atare, nu vreau, nu vreau! Nu sunt rasist, fără doar și poate, n-am avut niciodată porniri rasiste. Să stau în genunchi că mă pune mișcarea lui Soros, nu vreau!

Mi se pare absolut foarte tare că totuși niște români au avut curaj pur și simplu. În zilele noastre să nu faci ce-ți spune curentul progresist - ”frate, trebuie să stai în genunchi, altfel ești rasist” - pe bune? Dacă nu stai în genunchi pentru că au zis ei că așa trebuie, altfel ești rasist, e o prostie și o denunț ca atare. Nu mi-e frică deloc de eventuale acuzații! Nici eu n-aș sta în genunchi. (...) Deci foarte tari Ovidiu Hațegan, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe nu pentru că n-au îngenunchiat. Galezii au considerat că trebuie să facă asta, au fost liberi să facă alegerea, nu e o problemă cu asta. Dar e important când nu vrei să îngenunchezi pentru că nu vezi de ce, să ai și curaj să faci asta.” a conchis Mircea Badea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel