Ce spune Kremlinul despre recrutarea femeilor ruse în armată
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce spune Kremlinul despre recrutarea femeilor ruse în armată / Foto: Pixabay, de ArtActiveArt
Ce spune Kremlinul despre recrutarea femeilor ruse în armată / Foto: Pixabay, de ArtActiveArt
Află în articol ce a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la întrebarea dacă femeile ruse vor fi recrutate în armată.

Problema posibilității de a mări durata de serviciu în Forțele Armate ale Federației Ruse la doi ani, precum și recrutarea femeilor, nu a fost discutată la Kremlin, a spus secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Kremlinul nu are nicio poziție în această chestiune. Acest subiect nu a fost discutat și, desigur, principalul lucru aici este opinia Ministerului Apărării. Nu au existat discuții pe această temă la Kremlin", a spus Peskov reporterilor vineri.

El a răspuns astfel unei solicitări de a comenta propunerile făcute anterior în Consiliul Federației cu privire la posibilitatea măririi duratei de serviciu în armată de la unu la doi ani.

Răspunzând la o întrebare referitoare la posibilitatea recrutării femeilor în armată, așa cum se întâmplă în special în Israel, Peskov a spus: "Nici nu au existat discuții în acest sens".

Lukașenko neagă mobilizarea în secret a trupelor beloruse și pregătirile pentru război

Alexandr Lukașenko a reacționat, după ce au apărut informații potrivit cărora ar mobiliza în secret a trupele beloruse și s-ar pregăti pentru război. Președintele Belarusului a catalogat drept neîntemeiate zvonurile despre mobilizare și a spus că în țară sunt în curs de desfășurare lucrări planificate pentru a reconcilia datele celor responsabili de serviciul militar, scrie Interfax.

"Să dea cel puțin un exemplu, când am invitat o persoană la biroul de înregistrare și înrolare militară, i-am dat o armă și l-am trimis la unitate" a spus el la terenul de antrenament pentru arme combinate Obuz-Lesnovsky din regiunea Brest.

Lukașenko a subliniat că Belarus învață din experiența mobilizării din Rusia.

"Sarcina a fost stabilită ca militarii prin birourile militare de înregistrare și înrolare să elaboreze, în primul rând, sistemul de avertizare. Nu este întotdeauna posibil să invitați o persoană cu o agendă de modă veche. Aceasta înseamnă că acesta este fie un mesaj SMS, sau radio, sau prin lideri, etc. Adică să găsim modalități de a ajunge la o persoană, pe care vrem să o mobilizăm. În continuare: l-am găsit, l-am invitat la biroul de înregistrare și înrolare militară, l-am clarificat, ne-am uitat la el - este bun / nu este bun. Gata, du-te, omule, odihnește-te", a spus Lukașenko.

Potrivit acestuia, există o reconciliere regulată a datelor și aceasta se face în fiecare an. "Facem asta de ani de zile", a spus șeful statului.

Lukașenko a mai menționat că apărarea teritorială este foarte importantă pentru Belarus și că el a acordat întotdeauna o atenție deosebită acestei zone. "Toată lumea ar trebui să-și poată proteja casa. Am efectuat și aceste verificări", a spus el. Vezi mai mult AICI.

Mai nou, Putin face și muncă de teren. A mers să verifice cum sunt pregătiți rușii mobilizați - Video

Președintele rus Vladimir Putin a mers să verifice pregătirea militarilor mobilizați la poligonul din districtul militar de vest din regiunea Ryazan, a informat un corespondent Interfax. Astfel, mai nou liderul de la Kremlin pare că face și muncă de teren, deși până acum evita ieșirile. El a mers să verifice ce problemele de coordonare există în unitățile de pregătire a personalului mobilizat care urmează a fi trimis la război în Ucraina.

Putin a ascultat un raport al ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, despre cum decurge antrenamentul de luptă pentru cetăţenii mobilizaţi în diverse specialităţi militare, precum şi despre coordonarea unităţilor care se ocupă de instruirea celor mobilizați. La terenul de antrenament, președintele Federației Ruse a urmărit demonstrații de exerciții practice de pregătire tactică, de incendiu, inginerie și medicală. Vezi mai mult AICI.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel