Ce spune Funeriu în ziua publicării rezultatelor la simulare Bacalaureat 2014
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Rezultate Simulare Bacalaureat 2014 (BAC 2014). Vineri, 14 martie, elevii află notele la simularea de Bacalaureat 2014 (BAC 2014). Adolescenții vor putea să vadă ce rezultate au obținut la simulare BAC 2014 atât de la avizierele școlilor unde au dat probele, cât și pe site-ul Ministerul Educației (edu.ro).

Daniel Funeriu a explicat pentru DC News care a fost efectul generat de introducerea camerelor de supraveghere la bacalaureat.

Acesta a vorbit atât legat de efectul în domeniul pregătirii elevilor – rezultate la nivel de societate, cât și legat de  facultățile private.

"Pe termen lung este o schimbare de mentalitate: muncești-reușești, vrei să trișezi - ești sancționat. Îi învață pe copii că nu poți să trișezi viața. Pe termen mediu: o așezare sănătoasă a copiilor în filiera teoretică și filiera profesională. În 2012, am demarat învățământul profesional, după modelul german, de mare succes. www.alegetidrumul.ro.

Pe termen scurt: concurență mai mare și studenți mai buni la facultățile bune și studenți mai puțini la facultățile slabe", a spus Daniel Funeriu.

O mafie care se opune modernizării educației

Politicianul a menționat că în demersul său a fost susținut de Traian Băsescu, Emil Boc și Elena Udrea. "Politic a fost o separare a apelor: practic, s-a văzut că cei din echipa mea sunt oameni care vor claritate și onestitate, iar cei din echipa Ponta-Andronescu-Iliescu sunt oameni care vor șmecherii și fraude. Sunt oameni care au mințit toată viața lor și vor să-i crească pe copii în minciună. Și chiar reușesc asta când guvernează, ceea ce e foarte grav.

Într-o primă instanță m-au susținut trei oameni: Băsescu, Boc și Udrea. Universitățile slabe au pierdut în jur de 250 000 de studenți la licență în ultimii 3-4 ani, ceea ce înseamnă o pierdere de minimum 200 de milioane de euro pe an. Acești bani intrau în buzunarele câtorva oameni și mare parte dintre ei mergea în buzunarele unei mafii politice care-i susțineau. La momentul potrivit voi face publice și numele celor care controlau această mafie. Această mafie s-a opus și se opune modernizării educației, această mafie a condus ani buni învățământul românesc, această mafie a dat legi, ordonanțe și ordine de ministru. Am luptat împotriva ei, am reușit parțial, mi-am făcut mulți inamici, dar cred că am de partea mea românii care vor să stea cu fruntea sus. De aceea am și fost printre inițiatorii Mișcării Populare: pentru a da putere românilor care vor să stea cu fruntea sus", a conchis Daniel Funeriu.

Rezultate simulare Bacalaureat 2014

În perioada 3 martie - 9 martie, elevii de clasa a XII-a au susţinut simularea la Limba Română, Limba maternă, Matematică sau Istorie şi la proba la alegere a profilului. Vineri, aceștia vor afla ce note au obţinut la simulare BAC 2014. Ministerul Educaţiei a decis ca testările de la simularea bacalaureatului să nu fie trecute în catalog.


Rezultatele obținute de elevi vor fi discutate cu profesorii de la clasă pentru a vedea ce se poate îmbunătăți. Astfel, rezultatele la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 vor fi dezbătute prin discuţii individuale cu elevii, la clasă, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliul profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.


Notele obținute la simulare BAC 2014 vor fi publicate atât la avizierele școlilor unde elevii studiază, cât și pe site-ul Ministerului Educației (edu.ro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel