Data publicării:

Ce spune Chirieac după cozile de la benzinării

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus că nu există nicio garanție că prețul la carburanți nu va crește, menționând că Guvernul nu poate să anticipeze scumpirile în lanț din această perioadă, iar acțiunile sale sunt 'întârziate' și cu 'rezultate profund îndoielnice'.

Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, de ce nu a anticipat Guvernul creșterile de prețuri de la pompă. 

'De ce nu a anticipat Guvernul creșterile de prețuri de la pompă? Simplu! Acest Guvern nu e în stare să își comande sieși să meargă la culcare. Ca să îmi spuneți că acest Guvern a putut să anticipeze ceva de când se află la putere, la Palatul Victoria, este absurd. Nu a anticipat nimic. De fiecare dată a acționat cu mare întârziere și cu rezultate profund îndoielnice. Șansa noastră fundamentală este că suntem alături de SUA, de UE și mai facem ce spun oamenii aceia. Altminteri, din România, nu vă așteptați la nimic. Este o aventură să îți plătești impozitul la ANAF. Clar! Acesta este Guvernul, cu asta ne confruntăm, asta s-a votat. Domnul Ciolacu a băgat PSD la guvernare. Sunt convins că dânsul știe ce face. Noi încă nu am reușit să pătrundem sensul acestei participări pentru că nu există alternativă în acest moment. PSD și PNL sunt în același timp la guvernare pentru că nu există alternativă la guvernare.'

Analistul politic a mai fost întrebat și unde este garanția că prețul la carburanți nu va urca, peste câteva luni, la peste 10 lei pe litru, Bogdan Chirieac a răspuns:

'În privința prețului la carburanți nu aveți nicio garanție că nu va crește pentru că este piață liberă. În Germania, litrul de benzină este 2 euro și ceva, în Olanda 2.20. Presupun că a crede la nesfârșit că în România prețul va rămâne 1.60 euro este nefezabil, din acest punct de vedere. Deci, probabil, că prețul la benzină, motorină, carburanți, ce mai folosește lumea, va crește în funcție de piață și de lăcomia companiilor. Nu există nicio companie românească, cu acționariat 100% românesc, care să tempereze cumva această creștere deoarece România mai are resurse petroliere, de gaz, mă rog, și Romgaz-ul vinde la prețul pieței. Când a urcat la 5.000 de dolari mia de metri cubi de la 400 de dolari atât costa și în România, cu compensări este altă poveste.'

'Mai departe, în Occident văd că a început criza alimentară. Nu e criză, dar s-au năpustit la fel ca la noi în magazine să cumpere alimente. Probabil că vom trece și în România, prin aceeași chestiune.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel