Data publicării:

Ce spun unii români despre comasarea alegerilor: Punem și noi de câte un protest în marile orașe?

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Comasarea localelor cu europarlamentarele au creat cel mai discutat subiect din ultimele zile, din România. Ce spun cei care sunt vehement împotriva comasării.

Subiectul comasării a scindat opinia publică din România. În timp ce politicienii PSD și PNL susțin decizia comasării spunând că „asta își doresc românii” - cel puțin în jur de „60% dintre români”, spun ei - platformele de socializare au creat grupuri și discuții întregi despre eventualitatea inițiativei celor două partide, care acum a devenit realitate.

Chiar dacă este dificil de precizat „câți dintre români sunt de acord cu comasarea alegerilor”, unii susțin că este un prejudiciu adus democrației realitatea în care ne aflăm.

Dar ce spun cei care sunt vehement împotriva deciziei?

Unii spun că decizia vine în folosul exclusiv al PSD și PNL, alții că este o măsura luată ce favorizează partidele extremiste și activitățile subversive ale Rusiei, fiindu-le mai ușor să aloce resursele necesare influențării opiniei publice. „Doi iepuri dintr-un foc”, ar spune internauții, comparând iepurii cu cele două alegeri care vor avea loc simultan.

În urmă cu mai multe zile, pe una dintre platformele de socializare s-a constituit un grup dedicat protestului în caz de comasare. Redăm câteva dintre părerile românilor afișate în acest sens:

„Punem și noi de câte un protest în marile orașe, joi seara?”, a spus un participant, referindu-se la joia de dinaintea deciziei comasării.

„Păi e nițel cam nedemocratic și îți permite să mobilizezi masele de oameni mai după bunul plac al actualei puteri. Ia că exemplu modelul comasării localelor  cu europarlamentare…tu la locale ai voie să votezi doar în localitatea unde ai domiciliu legal sau viza de flotant obținută cu minim 6 luni înainte de alegeri (alt OUG dat pe ascuns chiar anul trecut, plus că viza de flotant se obține în anumite condiții și dacă nu ai un calendar clar pierzi opțiunea de a vota în practică…pentru că sunt sigur că un student sau cineva care locuiește și lucrează în București, dar fără domiciliu o să meargă N sute de kilometri până la domiciliul legal) și alte tertipuri de genul.

Pe lângă asta e și nițel neconstituțional, adică CCR deja s-a pronunțat pe o speță similară, a încercat și Guvernul Boc o găselniță de genul și nu i-a mers bine.”, a  mai punctat o altă persoană.

„Problema cu comasarea este că pierdem oportunitatea unor discuții importante pe fiecare subiect. În loc să existe spațiu suficient să discutăm pe larg problemele legate de fiecare lucru pe care-l votăm, o să fie doar câteva care atrag atenția / distrag atenția de la celelalte.”, a mai spus altcineva.

Comasarea localelor cu alegerile europarlamentare lasă, în continuare, o opinie publică scindată, iar alt inconvenient al majorității celor care nu sunt de acord cu unirea alegerilor constă în „sondajul pe care PSD și PNL l-au comandat”, fiind considerat de unii neconvingător sau insuficient pentru o asemenea decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel