Ce-și dorea soția lui Nosfe de ziua ei, în urmă cu câteva luni: Când vom fi bătrâni și mai frumoși ca acum
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Instagram
Foto Instagram
Vestea că rapperul Nosfe a murit la doar 37 de ani a picat ca un trăsnet pentru familie, apropiați și fani. Pe rețelele de socializare s-a viralizat un mesaj postat de soția lui în urmă cu câteva luni, chiar de ziua ei.

Cei doi se bucurau din plin de momentele petrecute împreună și credeau că au toată viața înainte pentru a-și îndeplini toate dorințele.

„Bărbate, când vom fi bătrâni și mai frumoși ca acum, vreau să-mi cumperi casă pe malul mării! #bdaywishes

P.S. V-am zis că vreau să mor bătrână, bogată, sănătoasă și fericită, da?”, scria, în iunie, soția lui Nosfe.

„Nu știu dacă doar eu plâng când văd așa ceva. Nosfe, de ce nu ai mai stat? De ce nu i-ai îndeplinit dorința?”, „Acel când vom fi bătrâni nu va mai exista!” - au fost câteva dintre mesajele lăsate de fani.

Citește și...

Speak, dezvăluiri dureroase despre situația în care se afla Nosfe: Îmi doresc să fie prinși și trași la răspundere

Speak s-a referit la situația financiară a artistului care a murit sâmbătă noaptea, în urma unui infarct.  

„Haideți să vă explice fratele cum stă treaba cu aceste case de discuri mari, care sclavagesc artiștii / songwriterii / producătorii. Fiind independent și având interzis la radiouri de către labelurile mari pentru că nu sunt semnat, labeluri care controlează prin șpăgi sub formă de vacanțe, contracte de influencing cu directorii de playlist, n-am absolut nicio problemă să vă explic exact cum stă treaba.

Casa de discuri te semnează ca autor / artist / producător pe o anumită perioadă de timp. Primești un avans de câteva mii de euro pentru acești ani. Și când zic câteva mii, maxim cinci mii de euro. Pe orice piesă scrii pentru această casă de discuri, tu nu primești drepturi de autor până când ei, teoretic, își recuperează investiția. Tu, ca autor, nu ai acces la sumele generate din drepturi, așa că băieții te țin cu acel avans mult și bine, până când îți expiră contractul, bani în plus nu vezi.

Ca să te lege în continuare și să resemnezi contract cu ei, fac o recalculare și îți mai dau pe la nas cu 2-3 mii de euro, tot sub formă de avans, povestea repetându-se”, a zis Speak.

„Un autor, dintr-o singură piesă de succes în România, în maxim un an, drepturile lui generează peste 5 mii de euro. Scopul lor este să semneze mulți oameni, nefiind interesați de calitățile lor, ci cu intenția de a-i bloca să nu lucreze cu alții și de a-i avea sub control. Majoritatea producătorilor, songwiterilor și artiștilor nu fac bani, ci sunt sub papucul caselor de discuri care îi controlează cum vor ei. Mulți dintre ei au familii și doar asta știu să facă”, a mai scris artistul.

„Să-mi scrie mie un artist semnat când a primit vreodată bani din redevențe de pe YouTube sau când a avut vreo raportare validă a sumelor încasate de casele de discuri. Casele de discuri au firme tampon prin care se plimbă banii, iar la autori ajung, de cele mai multe ori, cu minus. Toate lucrurile astea le zic din proprie experiență, că acum îmi gestionez singur încasările și văd cât am fost furat... Cei mai mulți dintre noi nu au privilegiul de a fi pe picioarele lor și sunt forțați de circumstanțe să semneze cu casele mari de discuri”, a mai zis Speak. Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel