Data publicării:

Ce se va întâmpla cu primarii care vor candida de la un alt partid. Rareș Bogdan: Există două poziții pe care le putem adopta

Autor: Elena Aurel | Categorie: Politica
WhatsApp
Rareș Bogdan / Foto: Agerpres
Rareș Bogdan / Foto: Agerpres
Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) a vorbit, pentru Antena3 CNN, despre traseismul politic. 

Rareș Bogdan a fost întrebat dacă susține traseismul politic. Potrivit acestuia, traseismul reprezintă o boală care trebuie eradicată. 

„Nu (n.r. nu susține traseismul). E una dintre marile boli ale democrației din România și aici cred că PNL și PSD trebuie să-și dea mâna, ca cele mai mari partide, și să blocăm, să oprim pentru totdeauna traseismul.

E foarte simplu de făcut. Putem da o lecție în momentul ăsta. În momentul când un primar aflat în funcție alege să-și depună candidatura pe data de 29-30 aprilie, de la un alt partid politic, să nu poată rămână candidat din partea PSD, de exemplu, și el să rămână în funcție cu sigla PNL, adică să-și piardă mandatul până pe data de 29, chiar dacă câștigă, iar administrația locală să fie condusă de viceprimar. Asta este, din punctul meu de vedere, poziția cea mai sănătoasă.

Există două poziții pe care le putem adopta. Poziția mea, și cred că ar trebui să fie îmbrățișată de cât mai mulți lideri la nivelul coaliției, este ca în momentul în care un primar pleacă și candidează de la un alt partid, să-și piardă mandatul. Ar fi cel mai corect și ar fi o lecție pe care am da-o celor care se mișcă după o sală de sport. Ar da o dovadă de maturizare a clasei politice din România.

Mai avem o opțiune, opțiunea mediană, în care primarul respectiv să rămână în funcție până în momentul în care își depune jurământul după câștigarea alegerilor, ceea ce practic nu ar lăsa cele peste 200 de administrații publice locale conduse de viceprimari sau de secretarul general al primăriei. Cred că asta este mult prea laxă și permite încă fuga dintr-o parte în alta pe finanțări de săli de sport, pe finanțări de școli.", a spus Rareș Bogdan.

 

„Traseismul este o boală care trebuie curmată"

 

„Din punctul meu de vedere, traseismul este o boală care trebuie curmată. Nimeni nu poate să țină legat de glie un primar. Dacă el dorește să plece la o altă formațiune politică să candideze, nu e nicio problemă, numai că e schizoid să stai cu sigla PNL la primărie, în funcție, încă 4 luni și să te duci la PSD și să candidezi, sau invers.

Știți cine ar fi primii afectați? Cel mai mare oraș care a făcut trecerea este Alba Iulia. A trecut de la USR la PNL. Noi am fi primii direct afectați, dar nu e nicio problemă. Ne putem asuma această afectare. Va conduce viceprimarul.", a spus Rareș Bogdan la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel