Ce se va întâmpla cu Israel - Elveţia din preliminariile EURO 2024 după atacurile cu rachete
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Foto: Pexels
Foto: Pexels
Incertitudinea planează în jurul meciului de fotbal Israel - Elveţia, programat joi în preliminariile EURO 2024, din cauza atacurilor cu rachete efectuate de palestinieni împotriva Israelului, scrie site-ul radioteleviziunii elveţiene RTS. 

Federaţia elveţiană de fotbal (ASF) a indicat că a luat act cu consternare de situaţia din Israel. 'ASF este în contact cu UEFA, Fedpol (Oficiul federal al poliţiei - n. r.) şi ambasada Elveţiei în Israel', a menţionat Federaţia. Decizia cu privire la organizarea meciului revine UEFA. Echipa elveţiană se va reuni luni la Zurich aşa cum era prevăzut.

Zborul spre Israel este programat pentru marţi. Israelul, principala contracandidată a României la calificarea la EURO 2024, va juca luna aceasta în preliminariile EURO 2024 pe 12 octombrie acasă cu Elveţia şi pe 15 octombrie în deplasare cu Kosovo.

În acest timp, România va juca în deplasare cu Belarus (12 octombrie) şi acasă cu Andorra (15 octombrie). După şase etape, Elveţia conduce în grupă cu 14 puncte, urmată de România, 12 puncte, Israel, 11 puncte, Belarus, 4 puncte, Kosovo, 4 puncte, Andorra, 1 punct.

Citește și - Netanyahu, prima reacție după atacurile cu rachete contra Israelului / Video

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a întâlnit cu oficiali de top din domeniul securităţii şi va convoca cabinetul de securitate al Israelului pentru o reuniune la ora 13:30, după atacurile cu rachete lansate în cursul dimineţii din Fâşia Gaza de către gruparea militantă palestiniană Hamas, transmite TPS. 

Conform DPA, Netanyahu le-a transmis cetăţenilor, într-un mesaj video de la cartierul general militar din Tel Aviv, că ţara se află în război. Anunţul său urmează unei declaraţii similare a ministrului apărării al ţării, Yoav Gallant. Israelul şi-a mobilizat rezerviştii militari, iar Gallant a promis că Israelul va câştiga acest război.

'Hamas [organizaţia teroristă] a făcut o greşeală gravă în această dimineaţă şi a lansat un război împotriva statului Israel. Trupele FDI luptă împotriva inamicului în fiecare locaţie', a declarat ministrul apărării Yoav Gallant în urma unei evaluări a situaţiei, conform TPS. 

La rândul său, preşedintele israelian Isaac Herzog, citat de TPS, a declarat că 'statul Israel se confruntă cu momente dificile. Sunt alături de armată (Israel Defense Forces, IDF), de comandanţii şi soldaţii săi, precum şi de toate forţele de securitate şi de salvare. Vreau să trimit cuvinte de încurajare şi putere tuturor locuitorilor din Israel care sunt atacaţi, a spus Herzog.

Vezi continuarea și video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel