Ce se va întâmpla cu celula "Corneliu Coposu" de la Fortul 13
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
O serie de evenimente care va marca 100 de ani de la naşterea fostului lider ţărănist, Corneliu Coposu, vor fi organizate de Fundaţia Română pentru Democraţie (FRD).

Celula "Corneliu Coposu" de la Fortul 13 Jilava va fi inaugurată vineri, în cadrul seriei de evenimente ce marchează 100 de ani de la naşterea fostului lider ţărănist. Inaugurarea celulei 'Corneliu Coposu' de la Fortul 13 Jilava va avea loc la ora 12,00.

Acest spaţiu este inclus în circuitul 'Memorialul Fortul 13 Jilava', proiect iniţiat de FRD în 2012 şi inaugurat public în 31 august 2013, cu ocazia beatificării monseniorului Vladimir Ghika, preot martir decedat în închisoarea Jilava, se arată într-un comunicat al FRD transmis luni Agerpres.

FRD organizează împreună cu Fundaţia 'Corneliu Coposu' ceremoniile care marchează împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu.

Citește și: Parastasul lui Coposu. Nu s-a mai văzut atâta durere"

Astfel, marţi, la ora 12,00, va avea loc ceremonia depunerii de coroane de flori la bustul lui Corneliu Coposu de lângă Biserica Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 45, realizat de sculptorul Mihai Buculei.

La ora 13,00 va avea loc depunerea de coroane de flori la bustul lui Corneliu Coposu, realizat de artiştii Iliescu şi Bolborea, din faţa fostului sediu al Convenţiei Democrate din România din strada Batiştei nr. 24.

Miercuri, între orele 10,00 şi 14,00, publicul este invitat să viziteze expoziţia de documente şi fotografii 'Corneliu Coposu. Un om al istoriei', realizată de FRD în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. În holul Ateneului Român va avea loc expoziţia filatelică 'Corneliu Coposu' realizată de Romfilatelia. Intrarea este liberă.

Citește și: Surorile Coposu: Nu s-a făcut nimic pentru închiderea torționarului Vișinescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel