Ce se poate întâmpla dacă vei mânca, în fiecare zi, semințe de dovleac: află care sunt beneficiile și daunele lor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ce se poate întâmpla dacă vei mânca, în fiecare zi, semințe de dovleac. Sursa foto: freepik.com
Ce se poate întâmpla dacă vei mânca, în fiecare zi, semințe de dovleac. Sursa foto: freepik.com
Se știe că orice sămânță este un produs super util, dar semințele de dovleac ocupă un loc aparte. 

Ce se va întâmpla dacă vei consuma acest produs în fiecare zi? Imunitatea se va îmbunătăți, oasele se vor întări. Și totul datorită zincului care se regăsește în semințele de dovleac.

Rolul zincului este foarte important, deoarece susține imunitatea, joacă un rol semnificativ în activitatea organelor interne, reface oasele, previne osteoporoza, ajută în cazul inflamației osoase, normalizează digestia, contribuie la scăderea colesterolului și la scăderea în greutate.

O mână de semințe de dovleac conține 70% din necesarul zilnic de zinc. Potrivit unor studii, zincul răspunde la semnalele de calciu care provin de la celulele canceroase și le neutralizează.

Datorită calciului, potasiului, fosforului, magneziului, manganului, starea pielii, părului și unghiilor se va îmbunătăți.

Cinci alimente albesc dinții în mod natural și îți aduc un aport mare de vitamine

Semințele de dovleac pot preveni bolile de inimă. Acizii grași nesaturați, saturați și polinesaturați, care sunt din abundență în semințe, contribuie la îmbunătățirea stării vaselor de sânge și a inimii.

În plus, semințele de dovleac dețin recordul în rândul alimentelor pentru conținutul mare de vitamina E. O mână de semințe de dovleac poate furniza jumătate din doza zilnică de magneziu, ceea ce reduce riscul de stop cardiac brusc, a infarctului miocardic și a accident vascular cerebral. 

Magneziul are un efect pozitiv asupra sănătății oaselor, a dinților, a mușchilor, a tensiunii arteriale și a formei fizice.

Datorită conținutului de magneziu, consumul de semințe de dovleac reduce cu o treime riscul de a dezvolta diabet. Prin urmare, semințele de dovleac sunt utile pentru persoanele cu prediabet și diabet de tip 2.

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești: top zece alimente care stimulează metabolismul

Magneziul îmbunătățește calitatea somnului, iar semințele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse a acestui mineral. În plus, semințele conțin neurotransmițători responsabili de adormire:  serotonina și triptofanul.

Semințele de dovleac sunt o sursă de fibre. Fibrele, împreună cu un conținut ridicat de fibre alimentare, îmbunătățesc activitatea sistemului digestiv. În plus, dietele bogate în fibre reduc riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate.

Semințele de dovleac pot ameliora simptomele adenomului de prostată, care face dificilă urinarea. Consumul de semințe reduce simptomele bolii.

Unele persoane trebuie să mănânce semințele de dovleac cu prudență

Semințele de dovleac trebuie consumate cu prudență de:

- persoanele care au ulcer gastric și  gastrită,

- femeile însărcinate și cele care alăptează,

- persoanele care suferă de diabet. Acestea ar trebui să consulte un medic înainte de a le consuma, deoarece semințele de dovleac conțin substanța D-chiro inozitol, care sporește acțiunea insulinei și afectează mecanismul de reglare a glicemiei;

- pacienții cu calculi biliari ar trebui, de asemenea, să adauge cu atenție acest produs în dieta lor. Semințele de dovleac au un efect coleretic și pot provoca mișcarea pietrelor în vezica biliară.

Câte semințe de dovleac poți mânca într-o zi?

O singură doză de semințe de dovleac pentru un adult este de 50 grame. O doză zilnică este de aproximativ 100 grame. Deoarece semințele de dovleac îmbunătățesc somnul, ele pot și ar trebui să fie consumate seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel