Ce se întâmplă pe piața criptomonedelor. Ce contează cel mai mult când decizi să investești
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Iată ce se întâmplă pe piața criptomonedelor și de ce a picat iar Bitcoin. 

Bitcoin se depreciază pe fondul unor noi incertitudini

”Bitcoin s-a depreciat oarecum săptămâna trecută, deoarece informațiile economice și de reglementare contradictorii au continuat să-i facă pe investitori să se gândească la direcția pieței. 

Bitcoin s-a tranzacționat la începutul săptămânii trecute la peste 22.500 de dolari, dar a înregistrat o scădere bruscă joi, ca urmare a unor știri negative din partea autorităților de reglementare din SUA pentru sectorul cripto și a unor noi date economice care pun la îndoială direcția de creștere a ratelor băncilor centrale. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 21.600 de dolari.

Ether a înregistrat joi scăderi la fel de mari. După ce s-a tranzacționat la peste 1.650 de dolari la mijlocul săptămânii, a scăzut brusc joi, iar de atunci s-a stabilizat într-un interval de tranzacționare în jurul valorii de 1.500 de dolari. 

JPMorgan vede "token-uri de depozit" în viitorul cripto


JPMorgan a publicat un raport în care detaliază ceea ce consideră a fi una dintre tendințele viitoare pentru cripto - token-urile de depozit. Acestea oferă o alternativă la stablecoins, deoarece sunt emise de instituții de deținere și nu de o terță parte. 

Este oarecum similar cu emisiunea monetară istorică, în care băncile își emiteau propriile bancnote care, în cele din urmă, erau susținute de o bancă centrală. Rămășițe ale acestui sistem pot fi încă observate în Scoția, unde băncile emit bancnote de lire sterline, precum și în Irlanda de Nord.

Stablecoins au ajuns să devină un aspect crucial al ecosistemului cripto în ultimii ani, dar nu fără probleme. JPMorgan sugerează, de fapt, ca aceste stablecoins să fie eliminate din ecuație, și înlocuite cu token-uri de depozit înregistrate în blockchain, care să funcționeze ca versiuni digitale ale depozitelor bancare.

O diferență crucială este însă faptul că stablecoins trebuie să aibă o formă de garanție pentru a menține valoarea 1:1 cu moneda fiat pe care o oglindesc, în timp ce token-urile de depozit nu necesită, teoretic, niciun fel de garanție. 

Shopify lansează instrumente blockchain

Platforma de comerț electronic Shopify a lansat o suită ecommerce de instrumente blockchain pentru comercianții de pe platformă, inclusiv "tokengating", mai multe funcții de portofel cripto și alte inovații.

Tokengating este poate cea mai interesantă evoluție. Comercianții de pe platformă pot folosi această funcție pentru a indica ce deținători de token-uri au acces la produse exclusive, cum ar fi lansările NFT. Acest lucru le oferă comercianților posibilitatea de a recompensa loialitatea sau de a oferi produse exclusive celor mai importanți clienți.

Tehnologia Blockchain este încă într-o perioadă de dezvoltare în multe privințe, dar este clar că în fiecare zi apar și se dezvoltă noutăți și idei noi. Shopify este una dintre acele mărci de care poate nu ați auzit, dar care, de fapt, are o prezență în fundal incredibil de importantă în multe oferte de vânzare cu amănuntul online. 

Am putea vedea în curând unele companii importante de retail online adoptând noua suită de blockchain a Shopify pentru a recompensa clienții și a oferi alte beneficii. Firme importante precum Gymshark, Kylie Cosmetics, Penguin Books și altele folosesc această companie - așa că cine știe unde ar putea apărea în curând aceste funcționalități. 


Revine bitcoin pe o piață bull?

În timp ce încercarea de sincronizare cu piața (timing the market) nu este niciodată un demers satisfăcător, există tot mai multe speculații cu privire la faptul că am văzut ce a fost mai rău în urma crizei din 2022, respectiv iarna cripto. 

Directorul executiv al Pantera Capital, Dan Morehead, spune că bitcoin își revine și pare mai puternic anul acesta. În timp ce comentariile lui Morehead pot fi considerate punctuale, el face o remarcă importantă cu privire la cel mai mare criptoactiv din lume.

Morehead subliniază că Pantera investește în bitcoin de peste un deceniu și a văzut multe suișuri și coborâșuri în ciclul său de viață. Ideea aici este că sincronizarea comportamentului unui activ este, în general, un exercițiu zadarnic. 

Ceea ce contează mai mult este să aveți o motivație clară pentru a investi în acel activ și să vă păstrați argumentația pentru investiția respectivă - asigurându-vă în același timp că o revizuiți din când în când pentru a stabili dacă această motivație este încă valabilă” arată o analiză eToro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel