Data publicării:

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prăjeli. Medicul Vasi Rădulescu: Adaugă ani în plus pielii tale

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Vasi Rădulescu a făcut câteva precizări despre alimentele care îmbătrânesc. 

Mâncarea condimentată „provoacă inflamație vasculară și uneori chiar ruptura lor, ceea ce poate duce la apariția unor pete purpurii pe față. Dacă ai rozacee, o condiție frecventă la femeile postmenopauză, îți poate declanșa o nouă erupție. De asemenea, provoacă încălzirea corpului, ceea ce te va face să transpiri, iar în combinație cu bacteriile de la suprafața pielii pot apărea alte probleme”, a explicat Vasi Rădulescu. 

„Băuturile carbogazoase și energizante accelerează moartea celulelor și, în afară de bulele gaz, conțin și foarte mult zahăr, îți predispun dinții la carii, predispun la îngrășat”, a mai zis medicul.

„Alcoolul, care produce deshidratare masivă, iar pielea ta..e compusă 63% din apă. Atunci când bei apă, se hidratează întâi toate celelalte organe, pielea este ultima, prin urmare va arăta uscată și rigidă și nu se poate proteja împotriva ridurilor”, a continuat acesta.

„Prăjelile – prin care crește nivelul de molecule instabile și radicali liberi în ceea ce consumi, iar acestea afectează celulele și adaugă ani în plus pielii tale”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

„Cafeina, cu efectul său diuretic, promovează și ea deshidratarea, și în acest context, pielea nu mai reușește să realizeze procesul natural de detoxifiere”, a conchis medicul.

Mituri despre vaccin pe care le auzim printre femei, demontate de medicul Vasi Rădulescu

Vaccinul COVID-19 provoacă infertilitate a fost primul mit demontat.

„Cel mai răspândit de până acum, hai să vedem cum stă treaba. Potrivit epidemiologului și expertului în sănătate publică de la Parenting Pod, dr. Elizabeth Beatriz, această afirmație provine dintr-o scrisoare care împărtășea informații incorecte despre ceea ce se afla în vaccinuri la început. Efectiv o poveste similară cu aceea conform căreia vaccinurile provoacă autism. Chiar dacă informația este falsă, s-a răspândit ca un incendiu, a spus Beatriz. Ea a explicat, de asemenea, că mai multe femeile implicate în studiile despre vaccin au rămas însărcinate la scurt timp după vaccinare – ceea ce înseamnă că nu au avut nicio problemă de infertilitate de la vaccin. „Este deosebit de important pentru femeile însărcinate sau care se doresc să rămână însărcinate să primească vaccinul”, a adăugat Beatriz, „pentru că, dacă ar lua COVID, riscul consecințelor grave este mai mare dacă ești gravidă”, a notat Vasi Rădulescu.

Mit 2: Dacă faci vaccinul în timp ce ești gravidă, poți avea un avort spontan

„Acest mit a apărut din informații similare mitului infertilității și este la fel de greșit. „Multe femei au primit vaccinul în timp ce erau însărcinate și au reușit să ducă la bun sfârșit sarcini cu copii frumoși și sănătoși”, a spus Beatriz. „Aceasta include femeile care au fost în studiul clinic (care au rămas însărcinate după vaccinare) și femeile care au fost vaccinate în timpul sarcinii, deoarece vaccinul a devenit disponibil pe scară mai largă.” Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel