Data publicării:

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pastramă de pui vs. pastramă de oaie. Hâncu: Trebuie să fim atenți

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Anca Hâncu a explicat cum să integrăm carnea în alimentația noastră.

„Este foarte cald, e important să ne hidratăm. Dorim să mâncăm mai ușor, corpul nostru ne dă semnale. Să mâncăm alimente ușoare, supe de legume, creme de legume, mâncate reci, și ceva mai puțină carne. O digerăm mai greu. Carnea poate fi foarte grasă. Ar fi bine să alegem pește, păstrăv, dorada, calcan, biban, sau carne de pui, carne de curcan. Să încercăm să nu ne aglomerăm cu multe grăsimi saturate din carne grasă.

O pastramă de pui are are în jur de 100 de calorii, o pastramă de oaie, de trei ori mai mult. Cantitatea de proteine e cam la fel, însă cantitatea de grăsimi este de trei ori mai mare la pastrama de oaie. Trebuie să fim atenți, pentru că, în timp, crește colesterolul și vrem să îmbătrânim frumos și sănătos”, a spus medicul Anca Hâncu într-o ediție a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”.

Carnea să fie lângă o salată mare, a mai zis Anca Hâncu.

Exclusiv DCNews / Dr. Anca Hâncu: Fruct sănătos care, în cantități mari, în timp, te îmbolnăvește de ficat

Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat că alimentele sănătoase pot foarte ușor să cadă în latura cealaltă, dacă, de exemplu, depășim anumite cantități.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

De asemenea, a subliniat că este foarte importantă diversitatea în alegerile noastre.

Legumă foarte des ignorată, beneficii pe bandă rulantă. Medicul Anca Hâncu: Multă lume se ferește de ea, dar protejează inima

Medicul Anca Hâncu a vorbit despre importanța unui aliment adeseori ignorat. Este vorba de rucola.

„Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, dar protejează inima. Are un gust interesant. Putem să punem rucola în pizza sau paste. Rucola este un detoxifiant natural și ajută în prevenirea gastritelor”, a zis Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Deşi este săracă în calorii, rucola are o compoziţie complexă din punct de vedere nutriţional. Este o sursă importantă de vitamine (A, C, K, folat), minerale, beta-caroten (foarte benefic pentru vedere) şi anumiţi compuşi chimici cu rol antiinflamator.

Rucola este un super aliment ce combate cancerul. Face parte din familia de crucifere, împreună cu broccoli, conopida şi varza. Aceste legume au un conţinut bogat în fibre şi antioxidanti şi, de asemenea, în glucozinolaţi, care, conform studiilor, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas. Rucola are 90% apă. De aceea este un aliment răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară, când avem nevoie de bună hidratare a organismului. Curăţă şi detoxifică organismul. Reduce inflamaţiile din corp. De asemenea, protejează creierul împotriva declinului cognitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel