Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci de trei ori pe zi câte 10 grame de ciocolată neagră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci de trei ori pe zi câte 10 grame de ciocolată neagră / Foto: Pixabay
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci de trei ori pe zi câte 10 grame de ciocolată neagră / Foto: Pixabay
Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci de trei ori pe zi câte 10 grame de ciocolată neagră.

Mulți dintre noi aleg să mănânce un baton de ciocolată atunci când se simt dezamăgiți, dar conform unui nou studiu, câteva bucăți de ciocolată neagră ne pot ridica într-adevăr starea de spirit. Mai exact, doar 10 g de ciocolată neagră, consumată de trei ori pe zi, ne poate face mai fericiți.

Cercetătorii din Coreea au descoperit că adulții sănătoși care au mâncat un total de 30 de grame de ciocolată neagră, cu 85% cacao, pe zi au fost mai fericiți, în comparație cu adulții sănătoși care au mâncat ciocolată cu mai puțină cacao sau deloc, scrie Daily Mail. Treizeci de grame reprezintă aproximativ o treime dintr-un dreptunghi de 100 g de ciocolată neagră pe care o poți găsi ușor în supermarketuri. Se crede că îmbunătățirile stării de spirit au fost legate de modificările microbiene apărute în intestin de la consumul de ciocolată, au sugerat probe de fecale.

Cu toate acestea, beneficiile s-au găsit doar din consumul de ciocolată care conține 85% cacao. Ciocolata cu lapte ar trebui consumată cu moderație. Produsele de ciocolată cu un procent mare de cacao tind să fie mai bune pentru sănătate deoarece conțin mai puțin zahăr, grăsimi și alți aditivi, cum ar fi coloranți și ulei de palmier.

Beneficiile din cacao

Cacao, folosită la producerea ciocolatei, este bogată în fibre, fier și „fitochimice” – compuși chimici puternici găsiți în plante despre care se știe că susțin sistemul imunitar și reduc riscul de boli precum cancerul, demența, artrita, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Noul studiu a fost realizat de cercetători de la Departamentul de Alimentație și Nutriție, Colegiul de Ecologie Umană, Universitatea Națională din Seul. Până acum, s-au cunoscut puține lucruri despre efectele stării emoționale ale consumului zilnic de ciocolată neagră, susțin ei.

”Ciocolata neagră a fost recunoscută de mult timp pentru proprietățile sale de modificare a stării de spirit. Cu toate acestea, dovezile privind efectele emoționale ale consumului zilnic de ciocolată neagră sunt limitate. Din câte știm, acesta este primul studiu care oferă dovezi că consumul de ciocolată neagră în viața de zi cu zi influențează stările fiziologice și psihologice.”, spun ei, în lucrarea lor de cercetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel