Urmărește emisiunea live
Ce se întâmplă dacă ţii usturoi în gură timp de trei minute! Chinezii au făcut un obicei din asta
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Usturoiul tratează anemia şi bronşita / Pxhere
Usturoiul tratează anemia şi bronşita / Pxhere
Recunoscut pentru proprietățile miraculoase, usturoiul este aproape nelipsit din orice bucătărie a lumii și nu doar că dă un plus de savoare mâncărurile, dar și tratează numeroase afecțiuni.

Chinezii, pe vremuri, obişnuiau să sugă usturoiul ca pe o acadea timp de trei minute în fiecare dimineaţă, datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antiinflamatorii, potrivit healthyfoodhouse.com. În medicina chineză, usturoiul este un remediu natural fabulos, astfel, dacă ții un cățel de usturoi în gură timp de câteva minute organismul tău va avea parte de o recuperare completă. Așadar, dacă iei un cățel mic de usturoi, îl pui în gură și-l îmbibi de salivă, efectul va fi uluitor. După ce  faci acest lucru, în fiecare dimineață, trebuie să-l scuipi și să te speli pe dinți, astfel totul va reveni la normal.

Iată doar câteva beneficii pentru sănătate:

- curăță sângele

- stimulează apetitul

- protejează împotriva bolilor respiratorii

- întărește imunitatea

- ajută în cazurile de anemie

- tratează bronșita cronică

Usturoiul este considerat un ingredient minune încă de pe vremea Egiptului Antic. Acesta era folosit atât pentru gătit, cât și pentru tratarea problemelor de inimă, a răcelii, a gripei și a presiunii sângelui crescut. De asemenea, remediul minune a fost de peste 20 de ani subiectul multor studii științifice, având una dintre cele mai versatile substanțe naturale utilizate pentru a ne păstra sănătoși. Acesta are proprietăți antibiotice care se activează în momentul în care usturoiul este tăiat ori sfărâmat. De îndată ce este absorbit în intestin, corpul elimină prin intermediul plămânilor și a pielii un miros înțepător.

Indicații terapeutice

Consumat ca atare, tinctură ori pulbere, remediul minune este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, pneumonii, afecțiuni digestive, bronșită cronică, astm, tuse, hupertensiune, febră, infecții bacteriene, paraziți intestinali, hipercolesterolemie, diabet, gută, meteorism abdominal, gastrite și tulburări de ritm cardiac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel