Data actualizării:
Data publicării:

Ce se întâmplă dacă te speli pe păr o dată pe lună

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ce se întâmplă dacă te speli pe păr o dată pe lună / Foto: Pixabay
Ce se întâmplă dacă te speli pe păr o dată pe lună / Foto: Pixabay

Un nou trend pe TikTok îndeamnă oamenii să se spele pe păr o dată pe lună.

Un nou trend popular pe TikTok îndeamnă oamenii să se spele pe păr o dată pe lună, dar experții spun că ar putea duce la căderea părului.
 

Trendul se concentrează pe faptul că oamenii care își spală părul cât mai rar posibil își vor antrena scalpul și părul să arate mai sănătos și mai frumos. De asemenea, ei cred că practica le va face în cele din urmă scalpul mai puțin gras și va lăsa părul într-o stare în care nu va mai fi nevoie să fie spălat atât de des. Hashtag-ul #hairtraining a strâns aproximativ 164,1 milioane de vizualizări pe TikTok, scrie Insider.

Creatoarea de conținut @cherries_87 a spus că nu și-a spălat părul timp de 33 de zile – și că a fost doar a treia oară când și-a spălat părul în acest an. Videoclipul, postat pe 7 aprilie, a strâns 5,7 milioane de vizualizări și peste 613.000 de aprecieri.

"Înainte să mă spăl, îmi înmoi rădăcinile în ulei de rozmarin și stau așa peste noapte", a spus @cherries87 în videoclip, adăugând că ultima dată și-a spălat părul pe 5 martie, cu mai bine de o lună înainte de data clipului pe care îl postase.

Păreri pro și contra



Mai multe persoane au spus că sunt sceptice în ceea ce privește această practică, scriind că părul lor arată adesea gras după o zi sau două în care nu l-au spălat.

"Cum reușești să te speli doar o dată pe lună? Mă mănâncă atât de tare scalpul după câteva zile în care nu mă spăl", a comentat o persoană.

O altă persoană a scris: "Dacă îl speli doar o dată pe lună, înseamnă că îți speli părul doar de 12 ori pe an. Este atât de nebunesc să te gândești". "Este mai bine pentru părul tău dacă nu îl speli des", a comentat o persoană.

Avertismentul experților

Dar mai mulți experți nu sunt de acord, spunând că practica ar putea provoca în cele din urmă căderea părului. Fariha Anwar, medic estetician la Euromed Clinic Dubai, a declarat pentru site-ul de sănătate Healthline că spălarea părului atât de rar poate determina acumularea de sebum în exces, o substanță uleioasă care acoperă pielea scalpului.

"Pentru mine, cea mai mare problemă legată de a nu spăla părul în mod regulat este că ați putea fi expuși riscului de a dezvolta dermatită seboreică, o afecțiune comună a pielii care afectează în primul rând scalpul și se caracterizează prin piele roșie, inflamată și mâncărime", a spus Anwar.

Ea a adăugat că afecțiunea poate provoca o mâncărime a scalpului și că zgârierea acestuia poate duce la căderea părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel