Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Adaugă bicarbonat de sodiu în şamponul preferat şi părul tău îţi va mulţumi / Foto: Pxhere
Adaugă bicarbonat de sodiu în şamponul preferat şi părul tău îţi va mulţumi / Foto: Pxhere
Ştim cu toţii, deja, că bicarbonatul de sodiu e bun la albirea dinţilor, a ţesăturilor şi a porţelanului îngălbenit de vreme, poate fi folosit şi ca antiperspirant şi redă albul din fabrică al pantofilor sport cu talpă de cauciuc. Dar ştiai că tot bicarbonatul poate fi aplicat şi pe păr? 

Beneficiile bicarbonatului sunt multiple, iar oamenii de știință de-abia acum încep să descopere cât de util este bicarbonatul de sodiu nu doar în gospodărie dar și pentru igiena personală. Studiile arată că acest praf minune face lucruri uimitoare pentru părul tău!

Potrivit healthyfoodhouse.com, bicarbonatul are proprietăţi nebănuite pentru piele şi păr. Acesta curăţă părul în profunzime de reziduurile de şampon şi balsam, lăsându-l strălucitor şi mai sănătos după doar câteva aplicări.

Cum trebuie procedat

Multe femei din ziua de azi au probleme cu părul. Acesta se subțiază și cade masiv, atunci când este pieptănat. Şamponul cu bicarbonat îţi salvează părul! Dacă doreşti să foloseşti pentru îngrijirea părului doar ingrediente naturale pentru a nu intra în contact cu produsele chimice atât de dăunătoare sănătăţii, poţi să-ţi faci singură un şampon pe bază de bicarbonat.

Amestecă o parte de bicarbonat cu trei părţi de apă într-o sticlă şi agită recipientul. Poţi ajusta cantităţile în funcţie de lungimea părului. De exemplu, în cazul în care ai părul lung până la umeri poţi să pui 2 sau 3 linguri de bicarbonat şi trei părţi de apă. Aplică amestecul obţinut pe părul uscat sau umed, cum îţi este la îndemână. Începi de la rădăcină spre vârfuri. Lasă amestecul să acţioneze 1 – 3 minute şi apoi clăteşte bine. Va fi ciudat la început, să-și speli părul fără spumă, dar ai răbdare şi vei vedea rezultatele. Pentru a te clăti foarte bine de acest amestec, foloseşte din belşug apă caldă. Atenție! Pentru a fi cât mai eficient tratamentul pentru păr, după ce ai înlăturat orice urmă de bicarbonat, clăteşte-te cu apă cu oţet. Fă un amestec din oţet de mere cu apă, în proporţie de 1 la 4. Dacă nu-ţi place înțepător de oțet, poți adăuga câteva picături de ulei esenţial de lavandă, mentă sau rozmarin. Se aplică pe tot părul, iar rezultatele vor apărea după doar câteva aplicări. Părul tău va avea un aspect mai sănătos și va fi mai lucios!

Bun pentru creşterea părului

Dacă vrei să apelezi la acest truc pentru creşterea părului cu bicarbonat de sodiu, mixează o parte de bicarbonat de sodiu şi trei părţi cu apă într-un bol. Dacă ai părul peste umeri,trebuie să măreşti cantitatea la trei linguri de praf şi nouă de apă. Aplică amestecul pe părul ud sau chiar uscat şi masează de la rădăcini la vârfuri. Lasă să acţioneze trei minute şi apoi clăteşte-te cu apă călâie. Ca să îndepărtezi orice urmă de murdărie ,la final acoperă părul cu un jet de apă caldă. Cu oţet de mere te clăteşti şi gata, poţi usca părul după cum doreşti. Ca să aplici oţetul de mere, foloseşte o parte de oţet şi patru de apă. Pentru rezultate mai bine, aplică acest tratament o dată la câteva zile, timp de patru săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel